Nastava na osnovnim studijama počinje u ponedjeljak, 28. septembra

0
Pomorski fakultet u Kotoru

Nastava na Univerzitetu Crne Gore, na osnovnim studijama, počinje u ponedjeljak, 28. septembra, saopšteno je danas iz te ustanove.

Prorektorica za nastavu na UCG Đurđica Perović navela je da je Univerzitet Crne Gore usmjeren na kontinuirano unapređenje nastavnog procesa, pa i u vremenima otežanih uslova, imajući u vidu situaciju sa pandemijom izazvanom virusom COVID-19.

“Uprava UCG je preporučila dekanima svih fakulteta da organizuju nastavu strogo poštujući kako visoke standarde kvaliteta nastave tako i sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i preporuke Instituta za javno zdravlje. Zato smo i preporučili kombinovani model nastave, sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u grupama i organizaciju predavanja na daljinu”, kazala je Perović.

Prorektorica je podsjetila da je Univerzitet i u Strategiji razvoja za period od 2019-2024. godine istakao posvećenost razvoju nastave, kroz kreiranje i realizaciju novih studijskih programa, koji su prepoznati i uporedivi u Evropskom prostoru visokog obrazovanja.

“U prethodnim mjesecima smo radili i na modernizaciji i optimizaciji infrastrukturnih kapaciteta, digitalizaciji nastavnih servisa i opreme, a u cilju daljeg unapređenja nastavnog procesa u veoma složenim zdravstvenim okolnostima”, kazala je prorektorica Perović.

O svim aspektima nastave, zaključuje ona, razmišljalo se blagovremeno te je Univerzitet spreman za odvijanje nastave i redovnim i onlajn putem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].