Narednih dana uputstvo za komunikaciju tokom obustave nastave

0

 

Narednih dana biće izrađeno i distribuirano svim školama uputstvo o načinima komunikacije i praćenju materijala za vrijeme obustave nastave u Crnoj Gori, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa direktorima obrazovnih institucija, škola i drugih obrazovnih ustanova.

To upustvo služiće za olakšavanje i usmjeravanje komunikacije, razmjenu materijala, predavanja i dr. i potrebno ga je razlikovati od plana nadoknade nastave koji će se, kao ključni i formalni dokument, naknadno usvojiti. Istaknuto je i da će svi resursi svakoga u obrazovnom sistemu biti podređeni djeci, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Komunikacija tokom obustave nastave bi, između ostalog, trebalo da uključuje snimanje i emitovanje video-materijala. On bi bio emitovan na youtube kanalu, a Šehović sjutra će organizovati sastanak sa čelnicima televizija, takođe u cilju emitovanja dijela nastavnog sadržaja. Osim toga, plan komunikacije uključivaće razmjenu materijala putem uobičajenih kanala poput viber-grupa, ali i e-platforme i dr.

„Svima apsolutni prioritet treba da bude zaštita zdravlja djece jer, nastava se može nadoknaditi, a zdravlje teže. Međutim, naša je obaveza da svoj dio posla, a to je upravo nastava, pa makar i u ovom neformalnom obliku, dođe do djece“, zajednički je zaključak sa sastanka.

Učesnici su pozdravili dosadašnju otvorenost svih medija za saradnju po pitanju očuvanja zdravlja u zemlji, kao i otvorenost svih drugih društvenih činilaca, te pozvali sve subjekte koji misle da mogu da daju doprinos ovoj temi, da kontaktiraju Ministarstvo prosvjete.

Sastanku su prisustvovali direktori Zavoda za školstvo, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, te direktori gimnazije „Slobodan Škerović“ i srednje stručne škole „Vaso Aligrudić“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].