Namirnica ima dovoljno, rafovi u prodavnicama puni

0

 

U crnogorskim marketima ima dovoljno namirnica, rafovi se nesmetano pune i građani ne treba da se plaše da će nečega faliti, saopšteno je Dnevnim novinama u trgovačkim lancima Voli i Idea i HD Lakoviću.

U Voliju ističu da su, usljed vanrednih mjera proglašenih zbog pandemije korona virusa, obezbijedili veće količine zaliha nego što je to slučaj u redovnim okolnostima.

“Obezbijedili smo kontinuitet kada je nabavka u pitanju, bez obzira na izazove”, poručili su u Voliju.

Predstavnici HD Lakovića navode da roba nesmetano stiže, te da su prošle nedjelje uvezli brašno iz Slovenije i Srbije, a na putu je ulje iz Italije i Bugarske.

“Dolazi nam roba sa raznih tržišta. Ima je dovoljno i ne treba se plašiti. Narod će biti na vrijeme obaviješten ako bude falilo”, rekli su u HD Laković i dodali da je sa zalihama crnogorskih trgovaca upoznata i Vlada.

U Mercatoru, koji gazduje Idea prodavnicama, ističu da su svi njihovi objekti operativno spremni.

“Njihovo punjenje se, kontinuiranim logističkim operacijama, i dalje odvija nesmetano. Ulažemo maksimalne napore kako bismo obezbijedili dovoljne količine namirnica za kojima vlada povećana potražnja”, kazali su u Merkatoru.

Predstavnici Volija naglašavaju da potrošači izbjegavaju gužve, te da su ozbiljno shvatili preporuke nadležnih.

“Shodno odredbama Koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, ograničen je broj potrošača u marketu. Shodno kvadraturi, svi marketi su organizovali ulazak potrošača prema preciznoj mjeri u odnosu na kvadraturu marketa, tačnije jedan potrošač na deset metara kvadratnih”, kazali su Voliju i dodali da u jednoj prodavnici istovremeno može biti najviše 50 kupaca.

Oni objašnjavaju da su zaposlene, od potencijalnog širenja korona virusa, zaštitili maskama i rukavicama.

“Radnici više puta dnevno dezinfikuju ruke, kao i radne površine, više puta dnevno se dezinfikuje pod. Pored toga, u procesu smo postavljanja specijalnih barijera na kasama”, rekli su u Voliju.

Iste mjere preduzeli su u HD Laković i Idea marketima.

“U prodavnicama su postavljene naljepnice na udaljenosti dva metra, kako bi se potrošači brže orijentisali i lakše ispoštovali socijalnu distancu. Svakodnevno apelujemo na potrošače da poštuju socijalnu distancu, zbog svog zdravlja i zdravlja svih nas”, poručili su u Idei, dodajući da čine sve kako bi osigurali brz protok kupaca, što kraća zadržavanja na kasama.

Oni apeluju potrošačima i da koriste sredstva za dezinfekciju koja su postavljena u marketima.

Potrošači su, tokom prve nedjelje vanrednih mjera, i dalje najviše kupovali brašno, šećer, ulje i ostale osnovne životne namirnice. U HD Lakoviću poručuju da su zaposleni, iako uplašeni, hrabri i dolaze na posao.

“Ljudi su u pravom smislu ljudi, sve stižemo, imamo dovoljno robe. Vodimo računa o gužvama, od odstojanja do dezinfekcije”, istakli su u HD Laković.

Donirali skoro 200.000 eura

HD Laković, Idea i Voli podržali su borbu protiv korona virusa donacijama vrijednim skoro 200.000 eura.

HD Laković je na račun Nacionalnog koordinacionog tijelo za zarazne bolesti uplatio 100.000, dok je Kliničkom centru donirao 25.000 za kupovinu respiratora.

Kupovinu respiratora podržala je Idea, ali i Voli koji je obezbijedio i 1.000 paketa za najugroženije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].