Nakon podnošenja ostavke: Savjet RTCG imenovao Raonića za v.d. generalnog direktora Javnog servisa

0

Nakon što je Boris Raonić danas podnio ostavku, Savjet RTCG imenovao ga je za v.d. direktora Javnog medijskog servisa Crne Gore.

On će tu funkciju obavljati do okončanja novog konkursa koji će biti raspisan. Konstatovano je da Raonić ispunjava sve uslove i da nema prepreka da obavlja funkciju v.d. generalnog direktora. Za Raonića je glasalo sedam članova Savjeta RTCG, dok Marijana Camović nije glasala, piše RTCG.

Predlog da Raonić bude vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG predložio je predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević.

Raonić je danas ostavku dostavio Savjetu RTCG.

“Novousvojenim Zakonom o nacionalnom javnom emiteru u članu 59 propisano je da Generalni direktor Radio i televizije Crne Gore nastavlja sa radom kao generalni direktor ”do isteka mandata”. Ponosan sam na rezultate koje smo postigli u dosadašnjem periodu, ostvarujući značajan rast gledanosti televizije, višestruko povećanje čitanosti portala, uvećanje sopstvene produkcije, zelena tranzicija kroz nabavku električnih auta, našu solarnu elektranu, energetski efikasne uredjaje, renoviranje 5000 m2 prostora, modernizacija tehnološke opreme, otvaranje novih TV studija i radijskih kanala, pokretanje filmske i muzičke produkcije”, naveo je Raonić u ostavci, prenosi RTCG.

Reformisali su, piše Raonić u ostavci, organizacionu strukturu, racionalizovali broj zaposlenih, ostavrili saradnju sa Javnim servisima iz regiona, usvojili i primjenjujemo Strategije razvoja i Digitalne transformacije, dobili pozitivne revizije na poslovanje, povećali prihode od marketinga, značajno povećali plate zaposlenih, završavamo zgradu za zaposlene.

“Pri kraju je rad na OTT platformi, krenuli smo konačno u digitalizaciju TV arhiva, pravimo pionirske korake u upotrebi vještačke inteligencije. Podržali smo stotine aktivnosti od opšteg interesa, otvorili galeriju, upristojili radni ambijent za zaposlene, ostvarili saradnju sa brojnim institucijama kulture, sporta i obrazovanja. Izbalansiranošću informativnog programa zavrijedili smo pohvale od EK, OEBS, Freedom Hoouse i brojnih NVO-a”, naveo je Raonić.

Sve je, istakao je Raonić, ovo rezultiralo time da su, kako navodi, postali “medij kojem se najviše vjeruje”.

“Ali, uspjeh se u Crnoj Gori generalno teško prašta. A kako uspjeh RTCG znači velike privatne finansijske gubitke onih koji su navikli da svoj medijski biznis i političke amabicije preko njega, finansiraju iz budžeta naše i susjednih država i državnih firmi – čemu smeta naš rast – svjedoci smo kontinuiranoj kampanji protiv RTCGa. Pored višegodišnje, svakodnevno vođene negativne kampanje, zloupotrebljavana su i dva sudska postupka kojima se preispituje odluka Savjeta o imenovanju generalnog direktora RTCG”, istakao je Raonić.

Kako se, kako navodi Raonić, “sa nespornih uspjeha RTCG ne bi skretao fokus, nakon stupanja na snagu novog Zakona o nacionalnom javnom emiteru”, odlučio je da shodno članu 38 Zakona, podnesem ostavku na mjesto generalnog direktora i molim Savjet da ostavku konstatuje na prvoj sjednici.

“Vjerujem da upravo ovo način da se reforme Javnog medijskog servisa stave u fokus i dodatno intenziviraju, a Savjet i menadžment relaksiraju od pritisaka koji se na njih vrše. Uvjeren da su dani kada su presudan uticaj na RTCG imale političke partije ili druge medijske kuće trajno iza nas, ponosan na do sada postignute uspjehe, zahvaljujem svim članovima Savjeta na dosadašnjam zajedničkom radu i ukoliko cijenite potrebim stojim na raspolaganje radi nesmetanog funkcionisanja RTCG do okončanja novog postupka”, zaključio je Raonić.

portalanalitika

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].