Najviši standardi za Dom starih u Risnu u Novoj godini

0
Dom starih Grabovac u Risnu

Zoran Vukićević

Zoran Vukićević

U Domu starih “Grabovac” u Risnu je pretpraznična atmosfera i ovu ustanovu su juče posjetili predstavnici Centra za socijalni rad Kotora, Tivta i Budve i Sekretarijata za socijalno staranje glavnog grada Podgorice.

I ove godine za svoje stanare Dom je pripremio novogodišnje poklone uz organizovan Doček Nove godine.

Ispred ponoći po lijepom običaju korisnicima Doma će se pridruži veći broj zaposlenih radnika da zajedno dočekaju Novu godinu u veseloj atmosferi, kazao je za Skala radio Zoran Vukićević, direktor Doma starih.

U Domu je obezbijeđena dovoljna količina lož ulja za grijanje, a ono što je od posebne važnosti je da će oko 15. januara, ako sve bude po planu, ova ustanova dobiti međunarodni sertifikat HASAP, tj. standard zaštite hrane.

Budući da se u Domu starih sprema oko 1200 obroka dnevno, ovaj standrad smatraju neophodnim, kazao je Vukićević.

Takođe se u Domu sprovode aktivnosti na uvođenju veoma važnog ISO standarda 9001 u oblasti sistema i kontrole rada i kvaliteta menadžmenta Doma.

U februaru se očekuje posljednja provjera dosadašnjih aktivnosti koje su  80 odsto završene, i ukoliko sve bude po planu u aprilu 2013. godine Dom će aplicirati prema Norveškoj, sa kojima rade na ovoj standardizaciji.

Sertifikata ISO 9001 koji će dobiti Dom starih u Risnu biće prvi iz oblasti socijale i zdravstva u Crnoj Gori.

Ovaj standrad, pojašnjava Vukićević, se odnosi na sve procedure koje se rade u Domu, tj. na kompletnu zdravstvenu i socijanu njegu i brigu prema starima, čime će se nivo odgovornosti svesti na subjektivnu odgovornost.

Tako će svi svoj posao raditi kvalitetno i na isti način bez podjela na dobre i loše radnike, što će po mišljenu Vukićevića dati veliki kvalitet života i rada u risanskom Domu starih.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].