Montefarm: Maske se prodaju po nabavnoj cijeni

0

 

Hirurške maske koje su od jutros u prodaji u apotekama Montefarma su dio komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača, bez posrednika, a cijena po kojoj se prodaju je nabavna, uvećana za sedam odsto PDV i iznosi 51 cent, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Montefarmu posebno ističu da su pomenute maske poručene i plaćene 20. marta tj. prije nego su u Crnu Goru stigle donacije.

“Donirana oprema se ne prodaje u apotekama Montefarma već je namijenjena onima koji su najviše izloženi opasnosti od koronavirusa, a to su zdravstveni radnici i svi oni koji u ovom trenutku moraju obavljati radne zadatke (vojska, policija, vatrogasna služba, mediji, itd)”, naglasili su.

Montefarm je, kako dodaju, isporučio svojim apotekama u svim opštinama u Crnoj Gori određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika, a prodaja je počela u petak 10. aprila.

“Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na pet komada po pacijentu. Apoteke rade od 8 do 18h, subotom takođe, a apoteke koje rade 24h nijesu mijenjale radno vrijeme. Koristimo priliku da apelujemo na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10 kvadratnih metara prostora, da poštuju međusobno rastojanje, kao i broj maski koje mogu kupiti”, poručuju iz Montefarma.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].