Momčilo Zeković: Zamislimo da je sve ovo bonaca i da dan traje dva mjeseca

2
Momčilo Zeković Zeko

Smotano vrijeme, da smotanije ne može biti.
„Smotanu pjesmu“, punu duha i atmosfere napisao je crnogorski muzičar i umjetnik  Momčilo Zeković Zeko prije dvije godine.

I danas uz pero za lijek svojoj i duši svih koji prolazimo ovu nesreću izazvanu epidemijom korona virusa, Zeko stvara. On smtara da je obaveza svih onih koji se bave umjetnošću da rade, pa i u onim trenucima kad neko možda samata da i nije dobar momenat za inspiraciju. Zeko je osjetio potrebu da treba da radi jače nego prethodnih mjeseci. U posljednjih mjesec ipo, on je, priča za Skala radio, aktivan kao da je sve u najboljem redu.

Da li je to poezija, recitali, ili muzika, ovaj originalni multimedijalni umjetnik se trudi da sa nekim ljudima koji su u prvom redu pratioci na njegovim društvenim mrežama podijeli svoje loše i dobre trenutke i da na neki način pokuša da liječi i njih i sebe.

On vjeruje da ljudima prija to što dijeli sa njima.

Zeko je mišljenja da je definitivno posao svakog umjetnika da i u ovakvim trenucima bude sa narodom, pod broj jedan.

Baš kao što je njegova „Smotana“, zaista bila smotana u tom trenutku 2017. godine kada je objavio. I još uvijek za nju dobija lijepe komentare uz poruku da koliko se god puta vrate na ovu pjesmu nije im dosadila.

„Trudim se da svoj umjetnički izražaj baziram na nekakvoj takvoj varijanti, jer ja nisam pjevač koji bi mogao da se sada dokazuje sa nekakvim pjevačkim bravurama. Pokušavam da ozbiljne, a lijepe priče ispričam na neki, čini mi se nesvakidašnji način koji narodu može da skrene misli sa nekih grdnih tema, pogotovo ovih današnjih u kojima se nalazimo svi u zatvoru evo mjesec ipo dana. Valjda će i ovo proći, poručuje Zeković.

Kad nas sve označe i iščipuju, nastavlja on, i kad dobijemo bar kodove, onda vjerovatno više neće biti bitan horoskopski znak, nego ćemo pitati jedni druge koja su nam zadnja tri broja bar koda, da vidimo da li se slažemo jedni s drugima itd.

Sve ovo podsjeća mišljenja je umjetnik, na nekakve grdne buduće trenutke u kojima postajemo male, obične sličice nekoga na ekranu, ko to prati kao veliki brat. Zato po tom pitanju nije optimističan.

Neko će, kaže Zeko možda reći da sam paranoičan, a s obzirom da sam patetik i romantik, neka budem i paranoik. Neka se sve to srimuje kako treba, rekao je naš sagovornik, uz poruku ljudima da ostanu doma i da ovu muku zajednički prođemo na najbolji mogući način.

A onda da feštamo i po Kotoru i po svoj Crnoj Gori, kada dođe pravi trenutak. Zeko se nada da ćemo iz ovoga izvući pouke i prema odnosima sa ljudima sa kojima smo imali i možda onakve i ovakve misli i riječi.

Možda ćemo se naćerat kad sve ovo završi, da zajedno popijemo po jedno vino, ispričamo se i ispravimo neke stvari.

Možda će nam biti jasnije da na prirodu ne smijemo atakovati više na ovaj način na koji smo do sada to  radili. Zeko istinski vjeruje da ćemo postati bolji nakon ovoga.

Ajmo da zamislimo da je sve ovo definitivno neka bonaca i da dan traje nekih dva mjeseca, do kada smo odlučili da odmaramo i da miruju i valovi i brodovi, predleže umjetnik.

U svom stilu, zaključuje da je dobra stvar, što kako čuje, rade pivare i vinare u ful kapacitetu i sve se skladišti.

Znači da ćemo imati dosta piva i vina kad sve ovo završi, riba može da sad malo odmara, dopuniće se rezerve i po Bokokotorskom zalivu da se može izvadit nešto i za gradele i da definitivno fešta počne!

2 KOMENTARI

  1. Veliki pozdrav, pa kada sve ovo zaista srecno prodje, bice mi cast da popijemo negdje kafu skupa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].