Ministarstvo zdravlja: Kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave ove kvalitetne projekte, na zadovoljstvo svih građana

0

Ministarstva zdravlja reagovalo je na navode iz ekspozea mandatara Zdravka Krivokapića koji tvrdi da je nedovoljna briga prethodne vlasti za zdravlje građana, tokom prethodne tri decenije, rezultirala je propadanjem naših zdravstvenih ustanova.

“Nijesu izgrađivani novi, niti proširivani postojeći kapaciteti, a pojedini su rasprodavani i devastirani, dok su zdravstveni radnici permanentno napuštali zemlju”, tvri Krivokapić.

Na te tvrdnje mandatara iz Ministarstva zdravlja poručuju da kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave započete kvalitetne projekte.

Reagovanje Ministarstva zdravlja prenosimo u cjelosti:

U cilju objektivnog informisanja javnosti, a povodom navoda iz ekspozea mandatara Zdravka Krivokapića da će jedna od stvari kojom će se baviti u narednom periodu biti “Reforma zdravstvenog sistema uz stvaranje uslova za početak realizacije kapitalnih projekata (izgradnja novog Urgentnog centra, izgradnja Klinike za infektivne bolesti, izgradnja Klinike za psihijatriju)“, u obavezi smo da podsjetimo naše građane da su uslovi za realizaciju ovih projekata, novac i svi neophodni preduslovi stvoreni upravo od ove Vlade i Ministarstva zdravlja, te da kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave ove kvalitetne projekte, a na zadovoljstvo svih građane ove države. Nekorektno je namjerno i svjesno a nije prvi put, da se rezultati ove Vlade prenebregavaju i da se na njih žmuri.

Upravo zbog toga, u nastavku predstavljamo zainteresovanoj javnosti šta je sve na realizaciji ovih projekata, koje mandatar pominje, već urađeno:

-Izgradnja Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju
• Urađen je i revidovan glavni projekat.
• Obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti.
• Pripremljen je tenderski dokument i isti je dostavljen Upravi javnih radova na dalju proceduru
• Za finansiranje ovog projekta Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, uspješno realizovalo pregovore sa Evropskom komisijom i obezbijedilo sredstva iz Programa IPA 2018 u iznosu od 8.532.043,62 €, čime su u potpunosti pokriveni troškovi izgradnje objekta iz sredstava granta.

– Izgradnja Klinike za mentalno zdravlje
• Urađen je i revidovan glavni projekat.
• Obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti.
• Ukupna vrijednost projekta (sa opremanjem i namještajem) iznosi 4.823.799,14 € sa PDV-om (bez troškova nadzora i nepredviđenih troškova)
• Za finansiranje projekta obezbijeđena su sredstva iz donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT)

– Izgradnja novog objekta Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore- U toku je izrada projektnog zadatka, zaključuju iz Ministarstva zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].