Medojević: Podnosim ostavku na poslaničku funkciju, volim Crnu Goru ali porodicu volim više

3
Nebojša Medojević

Predsjednik Pokrata za promjene Nebojša Medojević podnijeće ostavku na poslaničku funkciju nakon rasprave o budžetu.

“Kao sto sam i rekao više puta podnijeću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podnijeti nakon završetka rasprave o budžetu gdje treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP”, objavio je Medojević na Facebook-u.

Kako je dodao, rasprava o budžetu će pokazati da su njegove  ocjene o Vladi kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanjeu ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna Vijesti i formirala ovu Vladu.

“Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u oarlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i nasu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukrurnog siromaštva i korupcije. Kako je premijer Krivokapić  i u ekspozeu jasno porucčo da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomski politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot”, poručuje Medojević.

Dodaje da jasan stav ove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zaslužan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori” je za mene apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je, kako kaže, iza scene napravljen sramotni dil sa Đukanovićemo amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda i da Vlada Krivokapića  i Abazovića, neće konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.

“Za mene on nikad nece biti “Uvženi predjednik države” nego najveći lopov i zločinac u istoriji Crne Gore i njegovo amnestiranje od odgovornosti je znak slabosti i kukavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade. U svom govoru prilikom rasprave o Programu rada Vlade, precizno sam pojasnio naše ideoloske i političke  razlike oko prirode i karaktera Vlade, upozorio na istorijske posljedice pogrešne politike Vlade u odnosu na tranziciju vlasti i predložio moj plan radikalnih reformi za demontažu totalitarnog režima i stvaranja uslova za demokratiju i ekonomski oporavak. U raspravi o budžetu iznijećuvi moje viđenje radiklanog raskida u ekonomskoj politici sa neoliberalnim globalističkim modelom i predlog nove ekonomske politike. I to će biti to”, istakao je on.

Kaže da ne želi da bude dio parlamentarne većine koja će sahraniti i posljednju šansu da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

“Glasao sam za Vladu iza koje stoji Milo Đukanović i Sorošoidi, i to je prevelika žrtva sa moje strane. Ja držm svoju riječ. Vrijeme koje dolazi pokazaće koliko sam bio u pravu. Cijenu zabluda platiće narod i to oni najsiromašniji. Crna Gora će postati zemlja trajne korupcije i trajnog siromaštva. Latinska Amerika Evrope. Ali kao što mi je prije više od 25 godina rekao češki reformator Vaclav Klaus: “ Svaki narod bira svoj model tranzicije i reformi, prema svom kulturnom modelu i sistemu vrijednosti”. Ta poruka mi odzvanja u ušima od kako sam glasao za ovu antireformsku Vladu.  Uostalom, demokratija, sloboda , tržisna ekonomija i vladavina prava nije obavezan ishod. To je stvar sopstvenog izbora, zrelosti nacije i njene političke i društvene elite. To treba zaslužiti i za takvo društvo se mora izboriti. Naš narod na to još nije spreman. I to je to”, piše Medojević.

Napominje da se bori 30 godina za demokratsku tranziciju i za dobro svog naroda i države.

“Nikad se nijesam krio niti ćutao. Vazda protiv većine i vazda za manjine. Takav mi je karakter. Ne trpim NEPRAVDU!!! Crna Gora je sinoć napravila pun krug. Od oktobra 1988. gdje sam organizovao štrajk u Studentskom domu protiv Vlade i policije, do sinoćnjeg glasanja za Vladu. Naš narod nije za demokratiju, slobodu i vladavinu prava. To je izgleda prevelik teret za našeg čovjeka. Hiljadu puta sam u ovih 32 godine pokazao koliko volim Crnu Goru i koliko sam spreman da se žtvujem za dobro naroda i države. Hapšen, progonjen, optuživan, satanizovan, suđen, trovan, udaran… Volim i dalje Crnu Goru. Ali svoju porodicu volim više”, poručio je Medojević.

3 KOMENTARI

 1. VOLIM CRNU GORU..? AL, NAJVIŠE SVOJU PUNANU BLIZNICU.!!!.NIJE ŠALA ZABORAVITI 32 GODINE LAGODNOG ŽIVOTA-NA RAČUN PREVARENOG,I USPUT OPLJAČKANOG NARODA!!!

  PREO MORAČE SVE JE DRUGOJAĆE…!!!-REČE IVO VRANA SVOME GOSPODARU-CARU JUNAKA NIKOLI PRVOME PETROVIĆU NJEGOŠU …?!..ŠTO SE GRBAVO KOTI-VRIEE NE ISRAVI…MOJI MILI CRNOGORCI…!!!

  • Ne laži jole , nijesi ti mrčio ni auspuh od kad si olijepio stojadinom u onu palmu !
   Đetići svi ćeraju lemonzine niz Sutorman, a ti se kuštravi Drinjače dovukuješ prugom u grad, pa se šunjaš
   okolo !

 2. ..PODNIJELI OSTAVKE-GROBARI TITOVE JUGOSLAVIJE!!! KOJU STE OLEŠILI-OPLJAČKALI DO GOLE KOŽE..!!! .POKOLJENJA DJELA SUDE…NESOJIMA NAŠE JUGE!!!

  LJEPE POZDRAVE I ŽELJE VAM ŠALJE PENZIONER IZ PRČANJA…JOLE DRINJAK!..KAKO ČINJEI TAKO VAM SVE ĆETALO-U NAREDNIJE 32 GODINE-CRNOGORSKE-LJUCKE POGIBIJE!!!..AMIN AMEN!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].