Marković: Svako ko želi da se vrati iz inostranstva dobrodošao je kući

0

 

Premijer Duško Marković kazao je da svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući, te da će Vlada učiniti sve da mu obezbijedi povratak.

Krizni štab Vlade Crne Gore razmatrao je danas kako da pomogne crnogorskim državljanima koji su spriječeni da se vrate u domovinu.

Među njima je i nekoliko putnika koji se nalaze u Poljskoj Krakovu.

“Nas ima 10-ak u Krakovu. Upravo su nam javili da su nam obezbijedili smještaj. Zbrinuti smo i čekamo dalje rješavanje situacije. Za sada se ne zna kada i kako ćemo moći nazad. Nadamo se nekom letu za sve nas”, kazao je CdM-u jedan od putnika.

Premijer Duško Marković naložio je formiranje posebnog operativnog štaba za evidenciju naših građana u inostranstvu i konkretne aktivnosti.

“Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući. Vlada će učiniti sve da mu obezbijedi povratak”, kazao je Marković, nakon sastanka sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

Međutim, kada se vrate u Crnu Goru, putnici će morati u samoizolaciju.

“Svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biće podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice”, kazao je Marković.

Naime, crnogorski državljani i stranci sa stalnim i privremenim boravkom, kojima je jedino dozvoljen ulazak u Crnu Goru, podvrgavaju se sanitarnom nadzoru na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Ukoliko dolaze iz zemalja koje su pogođene virusom korona, moraju ići u samoizolaciju na 14 dana kako ne bi prenijeli virus ukoliko ga nose u sebi.

Iz Vlade navode da je Crna Gora donijela sveobuhvatne zdravstveno-bezbjednosne mjere, a njihovo sprovođenje i postignuti rezultati u zaštiti zdravlja, potvrdili su sposobnost naših institucija da sačuvaju građane i državu u ambijentu kada je pandemija koronavirusa bukvalno na našim granicama.

“I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rješenja za svaki pojedinačni zahtjev koji se ispostavinašim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova”, poručuju iz Vlade.

S.Đukanović

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].