Malo kulture gospodo građani, da nam se kanalizacija ne izliva po ulicama

0

 

U funkcionisanju kanalizacionog sistema veliki problem predstavlja otpad koje se baca u kanalizaciju. Otpad izaziva začepljenja cjevovoda i pumpi, a posljedica toga je izlivanje prljave vode na ulice i druge javne površine, što je u ovoj situaciji posebno problematično.

Najveći problem u funkcionisanju sistema predstavljaju vlažne maramice koje se bacaju u kanalizaciju i koje su do sada prouzrokovale u više navrata zastoje na pumpama.

Za razliku od toalet papira, materijal vlažnih maramica je veoma jak i ne može se razlagati pa ukoliko se velika količina maramica zaglavi u pumpi izaziva zastoj u funkcionisanju kompletnog kanalizacionog sistema.

Apelujemo na cijenjene potrošače da vlažne maramice odlažu u kantu za smeće umjesto u kanalizaciju čime bi se spriječili zastoji u radu kanalizacionog sistema naše Opštine, jer je čistoća grada zajednički benefit, kaže se u saopštenju kotorskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, dostavljenog Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].