Maksim Mandić: Nastavlja se dezinfekcija objekata i javnih površina u opštini Kotor

0

 

Kotorski spasioci-vatrogasci su u punom kapacitetu uključeni u borbu protiv korona virusa, poštujući sve preporuke Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i u skladu sa naredbama predsjednika opštine.

U akciju suzbijanja zaraze protiv virusa nastavljena je dezinfekcija objekata i javnih površina u opštini Kotor, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Ovaj posao počeo je od starog grada, a nastavio se dobrotskom rivom, zatim u naselju Rakite sa akcentom na dezinfekciju prostora oko tamošnjeg supermarketa „Aroma“.

Takođe su vatrogasci dezinfikovali i dio bolnice u Risnu kao i damošnjeg Doma starih.

“Ovaj posao se nastavlja i biće sproveden i na ostalom području kotorske opštine, ali na žalost, današnje vremenske prilike praćene vjetrom, ne dozvoljavaju da se obavlja dezinfekcija, jer vjetar raspršuje dezinfekcioni materijal koji se koristi, pa ne bi bilo efekta”, objašnjava Mandić.

On vjeruje da će se vrijeme sjutra stabilizovati kako bi se nastavile aktivnosti na Plagentima, Škaljarima, zatim u Risnu i Perastu, kako bi se što je više moguće naši sugrađani sačuvali od ove pošasti.

Pozivi građana prema pripadnicima Službe zaštite i spašavanja su se sveli na minimum, a u samoj službi se poštuje njihova interna naredba, po kojoj je služba izolovana od vanjskog svijeta, jer ukoliko se jedan samo od njih razboli, razboljeće se cijela jedinica.

Zato kaže Mandić, strogo je potrebno ostati u svojim domovima, pratiti i slušati savjete i preporuke nadležnih.

Mjere unutar Službe zaštite u Kotoru i DVD Perast odnose se na zabranu zadržavanja nezaposlenim licima u objektima vatrogasnih službi, čije su kapije zatvorene.

Servisiranje protivpiožarnih aparata jedino se može raditi ukoliko se stranka najavi na  dežurni telefom 325 480.

Ono što je obaveza svih vatrogasaca je nošenje zaštite opreme, rukavica i maski u slučaju izlaska na intervencije i prilikom obavljanja dezinfekcije.

Ako se svi budemo pošteno i odgovorno odnosili u ovim danima borbe sa koronom, iz ove situacije izaći ćemo kao pobjednici, poručio je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].