LP Kotor: Jokić u novom mandatu nastavlja staru tiraniju

15
LPCG

Nezadovoljna postupcima predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića, saopštenjem za javnost oglasila se Liberalna partija Crne Gore. Saopštenje, dostavljeno Skala radiju, prenosimo u cjelosti.

* * *

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i u novom mandatu nastavlja staru politiku tiranije, samovolje i obračuna sa neistomišljenicima. Kako je i sam sebe u kampanji za lokalne izbore proglasio vladarem, umjesto da je predsjednik i služba svih građana, opisujući svoj mandat kao vrijeme vladavine Vladimira Jokića. Tako da despotski pristup nas i ne čudi mnogo.

Naime, Jokić je odmah po stupanju na funkciju Predsjednika Opštine, mimo Statuta, nekog akta, prakse i mimo logike donio odluku o proglašenju Dana žalosti u Kotoru povodom smrti Mitropolita SPC Amfilohija,koji nije imao baš nikakvu vezu sa Kotorom. Uz uvažavanje pokojnika, vjerujemo da prvi briga predsjednika u sred epidemije i krize izazvani Covid19 nije da spusta zastave na pola koplja i koristi nečiju smrt za politikanske podjele u multietničkom Kotoru. On je zatim, očigledno pristrasno i nedolično raskinuo ugovor sa lokalnim radiom Skala sa kojima ima očigledne lične animozitete,koje je nedopustivo prenositi na zvanični nivo. Na ovaj način on ugrožava funkciju i ugled prvog čovjeka Kotora, drevnog grada sa tradicijom tolerancije i razumijevanja.

Liberali često nijesi bili saglasni sa uređivačkim politikama raznih privatnih medija, i onih koje Jokić ne voli i one koje budžetom simpatiše. Neki su čak kontinuirano vodili i vode kampanje protiv liberala ili čak protiv državnih interesa Crne Gore. Međutim, nama nikada nije padalo na pamet da se, kao partija i ljudi demokratskih i modernih uvjerenja, miješamo u uređivačku politiku bilo kojeg privatnog medija a kamo li da se obračunavamo sa njima.

Suština i pretpostavka slobodnog društva jeste u slobodi medija i javnog mišljenja. G. Jokić kao mlad čovjek koji se predstavlja demokratom, mora da shvati da u demokratiji ne može svako da govori i misli po njegovoj volji a tek ne da sluša samo hvalospjeve o sebi i svojoj politici. Ne mogu se prisilno gasiti i onako veoma rijetki kotorski mediji, već Opština Kotor mora stimulisati i osnivanje novih.

Kao liberali i kao Kotorani, plašimo se kojim je to putem krenuo grad Kotor sa takvim rukovođenjem od strane Jokića kao prvog čovjeka čija je prva ideja kako da se obračuna sa disonantnim tonovima.

Vido Drašković,

Predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor

15 KOMENTARI

 1. Ma pi .
  Ovo he zagađenje Crne Gore.
  Evo veliki bogomoljci i litijaši rezultat nove posvađane vlasti koja se gradi na mržnji neistomišljenika.
  Među njima svakodnevne optužbe i uvrede a onda će izglasati vladu.ha ha haaaa

 2. A što mislite o nevjesti budućoj za naš Kotor.
  Taman bi pasali.
  Mladi puni ambicija i žeđi za vlašću.
  Vaki i Veki,ma taman

 3. Neiskustven a savjetnik će ga dobro dovesti do kraja vladavine. Inije se opametio.
  Ostrašćen i kraj.
  Šteta mlad momak.

 4. Postovani gospodine Draskovicu,
  sve ovo sto navodite imalo bi smisla da niste licemjerni….elem, sta je LP uradila za Kotor grad u ovu godinu ipo? Nista. LP treba radom da se dokaze a ne da se krije iza kotule DPS i da mu bude satelit…. zato na izborima imate ovakav rezultat.
  Dovidjenja!

 5. Dovodi li kumu?
  Jesu li u dobre ?
  Kulturi kotorskoj konačno sviće.
  Razvalila vas je Skala u prvom turnusu zato i revanš jasno i jadno.

 6. …2011 GODNE REKA–IZMEĐU OSTALOGA DA JE :”TRINAESTOJULSKI USTANKA-1941..U CRNOJ GORI-(JEDINI U POROBLJENOJ JEVROI!!!) BIO IDIOCKI USTANAK-PO VOLJI KaPeJota-ČITAJ TITA..KOJI JE ONIO 5O. ILJADA ŽIVOTA U CRNOJ GORI..”?..KONTAM DA U TE 5O ILJADA NIJE….SLAVKO-U KALKULISAO I ONU VIŠE OD JEDNE HIJADE(1.OOO)-NEJAČI IZ VELIKE-ČAKORA(BAČANI I MRTVI I ŽIVI-U OGANJ ŽIVI!)-OKLE JE OVAJ”TIRANIN” MALEŠNI ROĐENI-ŠKALJAR..DVIJE TRI GODINE PRIJE “ODSUTNE OBRANE-SER BPSTVA IKOSOVA NA KONAVLE IDUBROVNIK-PREDOĐENE VLAŠĆU-KOJA JE NESTALA SA CRNOHGOSKE SCENE-LISTOPADA 2O2O.GODIE…POTONJA PAMET-TOVARIMAA POD REP?
  !NAROD SE PITA-TAMAN KA U POTONJE 32.GODINE-KOJE SU POZBALA KRDA MAGARACA-TOVARA…KAKO IH U ERCEGOVINU ZOEDU “KENJAC-KENJCI”?!

 7. Istina je u svakoj riječi Liberali.
  Zato će se slagati ovoga puta u koaliciji kao nikad.
  Ni Vukšićeva uglađenost jer on nije nevaspitan im neće pomoć.
  Mirna Luka za zad a do kad i vez Skale da talasa?

 8. Jokic je umislio onu cuvenu recenicu prevedenu na sebe”Kotor,to sam ja”
  Moze mu se sto hoce. Bolje da misli na probleme grada i gradjana ,a ne na revansizam ,koji je jedva docekao.

  • godine-i to prve posvečene “epopeji Konavala i Dubrovnika”-pa onda-redom..Zatvaranje-gašenje fabrika-preduzea-rušenja hotela-potapanja 26 brodoaa-Jugookeanije i tako redom-dočekaše Svetog Josipa-Jokića-kao jedinoga krivca-inače “vrsnika”- “mi znamo kak(o)pljačkati-ubijati-rušiti…e viva Ser bia- e viva mili Slobo Slobodo”..i svi naredni-do skoro..-draga braćo…-za koje vrijeme-učinje DrPiSveto sve što nije za nebesa bilo svezano..?!…I PLUS TOGA ORDEN(telgraf tuge) DOBI-NA SAMRTNOJ-post festum-vječnoj POSTELJI I AJATOLAH AMFILOGIJE-OD SVOG učenika-đakona …SABORCA-našeg PREŠENIIKA SVIJEG GRAĐANA “OŽALOŠĆENE FAMELIJE-..NARODA I NARODNOSTI CRNE GORE-ZA UČINJNI-VELIKI DOPRINOS-SAMOSTALNOSTI NAŠE JEDINE-DOMOVINE CRNE GORE!!! NIKAD JEDINSTVENIJE-KA U VRIJEME “OSAMOSTAJIVANJA-2006.GODINE-KONTAJUĆI OD 1918 NA OVAMO?”i Slobodno se pokloniti-izjasniti “Slava tader i bjelašima i zelenašima”-21 stoljeća-NEOCRNE GORE…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].