Lokalni izbori u 12 opština: U Podgorici nema apsolutne vlasti

9
Podgorica

Koalicija Za evropsku Podgoricu Milo Đukanović na izborima u glavnom gradu osvojila je 46,6 odsto glasova odnosno 28 mandata, rezultati su Centra za demokratsku tranziciju na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka.

Iz CDT su naveli da nijedan učesnik na izborima u Podgorici nije osvojio apsolutnu većinu.

Demokratski front dobio je 28,5 odsto glasova i u skupštinskim klupama biće zastupljen sa 17 odbornika.

Socijalistička narodna partija osvojila je 14,6 odsto glasova odnosno devet mandata.

Koalicija “Evropsko lice Podgorice” dobila je devet odsto glasova i imaće pet odbornika.

Iz CDT su objasnili da je standardna greška na uzorku najveća kod koalicije “Za evropsku Podgoricu Milo Đukanović”, što ostavlja značajnu mogućnost da ta lista osvaji 29 mandata, u tom slučaju SNP bi osvojio osam.

Albanska koalicija osvojila je 1,2 odsto glasova i nije ušla u opštinski parlament.

Prema tim podacima na izborima u Glavnom gradu glasalo je 71 odsto ili 105,8 hiljada birača.

Opozicija u Glavnom gradu ima osnov da formira demokratsku vlast, ocijenio je nosilac izborne liste Socijalističke narodne partije Aleksa Bečić, navodeći da je ta stranka najprijatnije iznenađenje lokalnih izbora.

Demokratska partija socijalista osvojila je 29 odborničkih mandata i pobjednik je u Podgorici, poručio je njen lider Milo Đukanović i dodao da su ovi izbori potvrda dominacije te stranke na političkoj sceni Crne Gore.

On je ocijenio da je DPS zavrijedila da i dalje nosi barjak evropskog razvoja Crne Gore i dodao da je ta partija pobijedila i na izborima na Žabljaku, u Danilovgradu i Šavniku.

Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima izgubila je vlast u Podgorici i opozicija ima većinu u parlamentu, rekao je nosilac liste Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić.

“Opozicija ima priliku da formira parlamentarnu većinu u Glavnom gradu i otvorena je za pregovore o formiranju vlasti”, kazao je Lekić.

Koalicija Evropsko lice Podgorice zadovoljna je izbornim rezultatima u Glavnom gradu jer, kako su naveli njeni predstavnici, niko nije osvojio apsolutnu vlast.

Nosilac liste koalicije Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne, Dragan Bogojević rekao je da koalicija nema razloga da bude nezadovoljna jer je ostvarila cilj, ali da je lično očekivao više.

9 KOMENTARI

  • Glasati izricito za Miga Stijepovica da ti vodi i predstavlja grad? Ako je to skroz normalno, onda jesam pomalo helikopter.

 1. E borami,lako vi je dalmati,a ne znati koe su domace bestie navirnie coviku? Od kada je svita i vika,i kucak i konj su vi najvernii coviku? Zasto bas oni? Pa zato ,jerbo gazda znade timariti..ceskati po trbugu bestie?A jopet ,sa druge bande, bestie su vi skromne kao ovizi nasi puliticari i sto je najboje..sumalo se zadovljavaju i uvik su ljubezne kad im gazda brine o icu i picu? Oliti “ala maka”…..
  Tako vi je i u pulitici,jerbo gazda mestar najboje poznaje svoje jato koje se okolo njega jati i to jopet radi ica i pica? Prema tomu,ne berite brige kako ce Milo nas ,jope jatiti iste be…stidne puliticare…po istomu recetu,uz pojacano ice i pice,i bome narodu i daje obetavati boje juce sa ovijema boje njima..a narod se pita …kada i od kada? Dokle god kenjcu ne dojde voda do usi i ne pocne san plutati i prestati lajati oliti rikati? Pa jani (ne)bili niesu stari zaludu dalmali:”sve se mienja,samo ne voja Bozia i rika magrca…tovara….kenjca”?
  Bili zivi i zdravi, i vise razuma i pogleda imali…pema nebu,ne bili otamo stigla pomoc ka po Hrvatskoj,Bosni i Srbiji u pasano brijeme,daleko bilo…boze mi oprosti ,s’neba gore..nake?

 2. E borami,lako vi je dalmati,a ne znati koe su domace bestie navirnie coviku? Od kada je svita i vika,i kucak i konj su vi najvernii coviku? Zasto bas oni? Pa zato ,jerbo gazda znade timariti..ceskati po trbugu bestie?A jopet ,sa druge bande, bestie su vi skromne kao ovizi nasi puliticari i sto je najboje..sumalo se zadovljavaju i uvik su ljubezne kad im gazda brine o icu i picu? Oliti “ala maka”…..
  Tako vi je i u pulitici,jerbo gazda mestar najboje poznaje svoje jato koje se okolo njega jati i to jopet radi ica i pica? Prema tomu,ne berite brige kako ce Milo nas ,jope jatiti iste be…stidne puliticare…po istomu recetu,uz pojacano ice i pice,i bome narodu i daje obetavati boje juce sa ovijema boje njima..a narod se pita …kada i od kada? Dokle god kenjcu ne dojde voda do usi i ne pocne san plutati i prestati lajati oliti rikati? Pa jani (ne)bili niesu stari zaludu dalmali:”sve se mienja,samo ne voja Bozia i rika magrca…tovara….kenjca”?
  Bili zivi i zdravi i su vise razuma i pogleda pema nebu,ne bili otamo stigla pomoc ka po Hrvatskoj,Bosni i Srbiji u pasano brijeme,daleko bilo…boze mi oprosti ,s’neba gore..nake?

 3. Vidi Podgoricu koju je Mugi ovakvom učinio pa ne valja nekima. Zato su pasali kako su pasali bez apsolutne većine. A ovi što su mislili da njegovim odlaskom rješavaju problem sami polako putuju ili ih treba spakovati, ma mogu oni koliko ih je i na tri četiri bicikle ili većom barkom ako od Peluzice krenu.

 4. Kolicinji si dragi Milo Đukanoviću gost u grlo koju moraju progutati a da se ne udave. I tako udavljeni, gutaju, muče se , štucaju, podriguju a ti poštovani Milo samo još više prkosiš visinom pod oblake. Srećan bio i neka se isto niko ne udavi ne bi tio to nikome želio iako tebi ne samo sve najgore žele nego i bezuspješno čine pojedinci. najgori su oni što misle da su prikriveni a svi znamo đe je ko u malenoj Crnoj Gori. Srećna pobjeda i idemo dalje.

 5. Milo vazda i za sva vremena. najjači si i neka ti punu pod rep. Na žalost nemaš saradnike ni do ispod ramena ali opet zahvaljujući tvojoj harizmi Crna Gora ideevropskim putevima

 6. Koalicija SDP- Pozitivna pretrpje.la je strahoviti “poraz” na ovim izborima..Sada je čekaju od DPS-a u Podgorici do svih stranaka Opozicije da se odluče ko će vladati u Podgorici, Pljevljima,Baru, Koloašinu…ukupno 6 najvećih gradova! Tako “Gubitnike” svi čekaju da postanu “Pobjednici”!

 7. Je li ovo skoro 50.000 ljudi glasalo da im Migo Stijepovic bude gradonacelnik?!
  Auuu kakvo smo drustvo postali.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].