Ljiljana Velić: Najvažnije da grad profunkcioniše u punom kapacitetu

1
Ljiljana Velić

Nakon skoro dva mjeseca, zbog epidemije korona virusa, odbornici SO Kotor u četvrtak 30. aprila sijedaju u odborničke klupe. Poštujući pravila i fizičku distancu, sjednica neće biti održana u palati Bizanti već u sali kina „Boka“.

Odbornica HGI Ljiljana Velić je za Skala radio kazala da grad mora funkcionisati i podsjetila da SO ima kontrolnu funkciju nad radom izvršne vlasti i da podržava održavanje sjednice.

Uz pojačani trud stručne službe Skupštine, objašnjava ona, biće ispoštovane sve preporuke u vezi sa novonastalom situacijom i stvoreni optimalni uslovi za održavanje sjednice. Za vrijeme koje je zaustavio koronavirus nakupilo se dosta pitanja, na koje treba dati odgovor i usvojiti brojne odluke koje su od važnosti za normalno funkcionisanje grada, a bilo ih je neophodno donijeti.

Na dnevnom redu 39. sjednice, između ostalih tačaka koje će izglasati odbornici lokalnog parlamenta, razmatraće se i Izvještaj o radu predsjednika Opštine Kotor sa izvještajem o radu lokalne uprave i službi za 2019. godinu. U prijedlogu je i Odluka o potvrdi Odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve radi otklanjanja posljedica štete od zemljotresa koji je zadesio grad Zagreb.

Kada je u pitanju pomoć gradu Zagrebu koji je nedavno pogodio snažan zemljotres, Velićeva je kazala da Kotor zna što je solidarnost i podsjetila na pomoć koju je naš grad dobio 1979. godine nakon katastrofalnog zemljotresa koji ga je zadesio. Ona podržava odluku o pružanju pomoći, u skladu sa mogućnostima koje grad u ovom trenutku ima.

Naša sagovornica je istakla da su građani Kotora posebno zainteresovani da život u gradu počne što prije da funkcioniše, jer nije mali broj preduzetnika o čijim problemima će se razgovarati na vrijeme, jer je lokalna uprava predložila paket mjera za ublažavanje posljedica koronavirusa. To će sigurno biti predmet neke od budućih sjednica.

Velićeva je kazala da je Kotor grad turizma i da će trebati pomoć, kako bi taj važan segment naše privrede profunkcionisao. Pred nama je, smatra ona, naporan rad i godina prepuna izazova.

Što se tiče investicionih aktivnosti, odbornica HGI-a smatra važnim izgradnju pothodnika na gradskoj rivi,  koji će ublažiti saobraćajne probleme u Kotoru i podržava sve aktivnosti i investicije koje su od koristi stanovnicima naše opštine.

Na konstataciju da se naš grad do sada odbranio od koronevirusa, Velićeva je odgovorila da su građani Kotora imali dovoljno svijesti i odgovornosti prema sebi, članovima svojih porodica i sugrađanima da ispoštuju preporuke nadležnih i da se ponašaju vrlo disciplinovano.

Ona je pomenula i sugrađane koji su bili u samoizolaciji i maksimalno ispoštovali sve što je od njih traženo. Niko nema pravo da ugrozi druge, a posebno starije osobe koji su najranjivija populacija. To stalno trebamo imati na umu, poručila je Velićeva.

Situacija i dalje zahtijeva vrlo oprezno ponašanje i neophodno je nastaviti pratiti sve preporuke i odluke nadležnih organa.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].