Letovi iz Crne Gore ka Milanu i Bolonji od 29. februara privremeno obustavljeni

0
Aerodrom Tivat

Letovi iz Crne Gore prema sjeveru Italije, odnosno ka Milanu i Bolonji, od subote 29. februara, privremeno se obustavljaju, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije, Ministarstvo zdravlja je, na predlog Instituta za javno zdravlje, donijelo naredbu o privremenoj zabrani putovanja ka i iz Crne Gore ka sjeveru Italije. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja  zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzibanja i prenošenja u druge zemlje, zbog čega se privremeno se obustavljaju letovi putnika iz Crne Gore ka aerodromima u Milanu i Bolonji i obratno”, saopštio je Miro Knežević, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u Ministarstvu zdravlja, naglašavajući da se radi o preventivnoj mjeri kako bi se spriječila inportacija Korona virusa u Crnu Goru.

Direktor Aerodoroma Crne Gore Danilo Orlandić naveo je da iz Crne Gore ka Italiji saobraćaju četiri avio kompanije (Montenegro airlines, Al Italija, Wizz Air, Ryanair) koje lete ka tri destinacije i to ka Milanu, Bolonji i Rimu.

“Privremenom mjerom koju je donijelo Ministarstvo zdravlja, a koju smo mi obavezni da poštujemo, suspenduju se letovi ka Milanu i Bolonji, što znači da se linija ka Rimu i dalje odvija u normalnom saobraćaju”, kazao je Orlandić.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša pojasnio je da je Institut napravio procjenu rizika vezano za epidemiju koja se na sjeveru Italije dešava sa novim Korona virusom.

“Imajući u vidu da imamo direktne avionske veze sa Italijom i da tim avionima dolazi veliki broj putnika, mogućnost inportacije virusa u Crnu Goru je velika. Institut je, bazirajući se na zaključcima Nacionalnog koordinacionog tima, od 26.02.2020. godine, predložio donošenja odluke o odlaganju putovanja u ta područja za stanovnike Crne Gore”,  istakao je Mugoša.

Glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka Višnja Orban naglasila je da će Sanitarna inspekcija će i dalje vršiti stavljanje pod zdravstveni nadzor putnika na aerodromu u Podgorici, zbog konekcija letova iz Italije preko iz Rima i drugih evropskih destinacija.

“Molimo putnike koji putuju iz pravca Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obavezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih stavi pod zdravstveni nadzor”, kazala je Orban.

M.D.

cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].