Krivokapić: Danas je dan pobjede demokratije, nadam se da ćemo do 8. novembra imati novu vladu

1
Krivokapić – Bečić – Abazović (foto: CdM)

Danas dan pobjede demokratije. Imali smo jasan i konkretan odgovor. Đukanović je na osnovu Ustava mogao da pravi drugu kombinatoriku, rekao je kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić nakon današnjih konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

“Do 8. novembra ćemo sve usaglasiti i nadam se i Skupštini predložiti sastav nove vlade. Formalizovaćemo danas i pregovore sa manjinama”, kazao je Krivokapić novinarima.

Prema riječima predsjednika Skupštine i Demokrata Alekse Bečića današnji sastanak kod Đukanovića je bio sadržajan i korektan.

“Sada smo u obavezi da verifikujemo izbornu volju građana. Đukanović je pokazao spremnost da bude efikasan. Očekujem od svih konstituenata da pokažemo partnerski odnos i senzibilitet prema epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gor”, istakao je Bečić.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je ocijenio da je jako bitno to što je Đukanović prihvatio realnost.

“Današnji dan je dokaz da je crnogorsko društvo demokratskije nego što smo mislili. Krećemo sa kohabitacijom. Građani treba da budu relaksirani. Mandatar će da ponudi svoj tim pred kojim će biti brojni izazovi. Predsjednik Đukanović je kazao da neće biti opstrukcija. Danas je veliki dan za Crnu Goru. Očekujem da ćemo za mjesec dana najduže imati sastav nove vlade”,  naglasio je Abazović.

Prema njegovim riječima mislim da se danas stiču uslovi da se predloži mandatar prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore.

“Bez obzira na naše razlike, na podjele, na različite političke preferencije, to što je bilo svađa i obračuna, ipak možemo da iskoračimo i to je najbitnija poruka”, zaključio je Abazović.

M.Dušević

CdM

1 KOMENTAR

  1. …NE VJERUJEM MNOGO U OBEĆANJA-U “ŠUMOVITE PREDJELE-ŠUME(A) I PLANINA”-ŠTO BI NAROD REKAO..”ĐE LISICA POŠTU NOSI-A VUK PODNE ZVONI”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].