Kotorskska ženska klapa Incanto pobjednik na prvoj večeri Festivala klapa Perast 2013.

0
klapa Incanto

Kotorska ženska klapa Incanto ponijela je apsolutnu pobjedu na prvoj večeri Festivala klapa Perast 2013. u konkurenciji – ženske klape.

Incanto su za izvođenje pjesama “Žuđenje moje” i “Divojka je zelen bor gojila” dobile nagradu stručnog žirija Festivala i publike.

Drugonagrađene su korčulanke, klapa Šjerac, a treću nagradu ponijela je klapa Oršulice iz Vodica.

Festival je zvanično otvorila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović koja je poručila da tradiciju klapske pjesme na ovim prostorima treba njegovati, a u ime organizatora prisutne je pozdravila i uspjeh u sve tri festivalske klapske večeri poželjala dr Ranka Krivokapić.

Dvanaesti međunarodni Festival klapa u Perastu nastavlja se u subotu 27. jula nastupom muških klapa, mješovitih i kategorije  nova kompozicija.

U nedjlju 28. jula je revijalno veče, uz nastup brojnih domaćih i gostujućih klapa, posvećeno češkom etnologu i folkloristi Ludviku Kubi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].