Kotorskim streličarima zlato

0
Streličari Kotora

U Kototu je u nedjelju 6. marat održano 3. dvoransko prvenstvo Crne Gore u streličarstvu, u organizaciji streličarskog kluba “Kotor” pod pokroviteljstvom Streličarskog Saveza Crne Gore.

Na takmičenju su učestvovali streličari iz klubova “Kotor”, “Podgorica”, “Bar” i “Herceg Novi”.

Streličari iz preostalih crnogorskih klubova nijesu bili u mogućnosti da prisustvuju takmičenju.

U kategoriji seniori, stil – olimpijski (recurve) luk prvo mjesto i zlatnu medalju sa 564 poena osvojio je Milan Borović koji se takmičio za streličarski klub “Kentaur” iz Bara, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Nikola Malavrazić iz streličarskog kluba “Savina” iz Herceg Novog i treće mjesto, bronzanu medalju Željko Popović iz streličarskog kluba “Kentaur” iz Bara.

U kategoriji seniori, stil – složeni (compound) luk, bio je samo jedan takmičar, Milan Šekularac iz streličarskog kluba “Podgorica”.

U kategoriji seniorke , stil – olimpijski (recurve) luk učestvovale su samo dvije takmičarke iz streličarskog kluba “Kotor” Kristina Varga i Sanja Kalezić.

U ekipnoj konkurenciji pucalo se četiri kurga po 6 strijela.

Svaki takmičar iz ekipe po 2 strijele.

Ukupno vrijeme za otpuštanje svih 6 strijela za sva tri takmičara po krugu iznosilo je 120 sekundi.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je ekipa streličarskog kluba “Kotor” iz Kotora sa 193 poena u sastavu: Nikola Vukčević, Krsto Milošević i Pavle Radević, drugo mjesto osvojila je ekipa iz streličarskog kluba “Kentaur” iz Bara u sastavu: Željko Popović, Milan Borović i Špiro Stojanović, i treće mjesto osvojila je ekipa iz streličarskog kluba “Podgorica” u sastavu: Petar Lopičić, Nikola Gardašević i Vladimir Milatović.

Sljedeće (dvoransko) takmičenje na 18 metara, zakazano je za 3. april u Podgorici u organizaciji streličarskog kluba “Podgorica”, a pod pokroviteljstvom Streličarskog Saveza Crne Gore, na kojem će takmičari streličarskog kluba “Kotor” pokušati da ostvare još bolje rezultate.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].