Kotorski vatrogasci vratili lim na krov Dječijeg vrtića “Radost” u Marovini

1

 

Veliko nevrijeme danas je u više navrata zahvatilo kotorsku opštinu. Jaka kiša, praćena olujnim južnim vjetrom napravila je veliku štetu.

Na više objekata otkriveni su krovovi. Jake buice nanosile su šljunak i otežavale saobraćaj na svim putnim pravcima. Vjetar je lomio grane drveća duž zaliva, prevrtao kontejne. Odvodni kаnаli nnijesu mogli da prime velike količine vode, pa je poplava na više mjesta.

Voda je ulazila u prizemlja stambenih objekata.

U pomoć su priskakali vatrogasci i komunalne službe Kotora.

Kako je za Skala radio kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić, danas je bilo više desetina poziva iz svih krajeva opštine. Pumpe su radile non stop kako bi se voda eliminisala iz poplavljenih objekata.

Vjetar je odnio krov sa jedne od 8 vaspitnih jedinica PJU „Radost“, dječjeg vrtića u Marovini.

Mandić je kazao da su vatrogasci, zajedno sa jednim od kotorskih meštara uspjeli da vrate lim i ponovo pokriju krov objekta.

Poplavljeni su ulazi u prizemlju strarog grada, u Dobroti, Prčanju, Risnu, Perastu, Stolivu.

Proradio je i vodopad iznad Kotora. Visok je nivo rijeke Škurde, a i zbog plimnog talasa, glavna saobraćajnica je na više mjesta pod vodom, stoga Mandić savjetuje vozačima oprez.
Na ulazu u stari grad postavljeni su pontoni.

Velika količina padavina nije ugrozila novoizgrađeni podzemni prolaz kod Lučke kapetanije.

Nevrijeme u Boki, u Kotoru poplavljene saobraćajnice

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].