Kotorska Specijalna bolnica za psihijatriju pokreće program psihosocijalne podrške

0
Psihijatrijska bolnica Kotor

Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota“ Kotor obavještava da od 25. marta za sve zainteresovane građane, a sve u vezi novonastale situacije uzrokovane novim virusom COVID – 19, pokreće program psihosocijalne podrške.

U okviru tog programa građani će moći na brojeve telefona: 067/ 942 – 953 i 067/ 942 – 996, radnim danima, u terminima od 7:30 – 13:30 sati i od 17 – 20 sati, da potraže savjet, podršku, a tiče se eventualnih psiholoških teškoća, uslovljenih vanrednom situacijom, kao što su strah, panika, zabrinutost, i dobiju smjernice da se u psihološkom smislu građanstvo što efikasnije sa tim izbori.

Uprava Bolnice smatra neophodnim, da i pored naših svakodnevnih aktivnosti, u okviru svojih djelatnosti izađe u susret i građanstvu kojima je potreban ovaj vid podrške, o čemu govori i slogan „I NAMA JE STALO“.

Uprava Bolnice je formirala tim stručnjaka raznih profila, na čelu sa koordinatorkom Oliverom Marković, specijalistom medicinske psihologije i psihoterapeutom:

  • Radmila Perišić – defektolog, porodični psihoterapeut
  • Milica Vukotić – defektolog, psihoterapeut pod supervizijom
  • Kristina Bećir – Veriš, specijalista medicinske psihologije
  • Milana Žarković – psiholog
  • Stanislava Porobić – master psiholog, TA psihoterapeut pod supervizijom
  • Nada Matković – socijalni radnik

Ovaj program će biti aktivan sve dok traje aktuelna epidemiološka situacija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].