Kotorska Služba zaštite biće osavremenjena u ovoj godini

1
zgrada Službe zaštite i spašavanja Kotor u novom ruhu

Maksim Mandić

U Novoj godini Služba zaštite i spašavanja Kotor je u novom ruhu.

Nakon 40 godina sanirana je fasada i toranj za vatrogasne vježbe ove službe.

Izražavajući zahvalnost Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora za odrađen posao, Maksim Mandić, komandir opštinske Službe zaštite je kazao za Skala radio da su za ovu godinu takođe budžetom Direkcije opredijeljena sredstva za zatvaranje garažnih mjesta.

Ovim će vatrogasna vozila biti zatvorena na način koji propisi nalažu.

Postaviće se rolo vrata i na samom objekt kotorske vatrogasnice će se ukloniti stara, crvena vrata koja su dugi niz godina služila za zatvaranje garaža.

U njima će, podsjeća Mandić, biti smješteno nekoliko novih vozila koja će biti na pravi način zaštićena od spoljnih uticaja.

Ovu godinu obilježiće i nabavka nove opreme i osavremenjavanje postojeće, zatim nabavka nedostajućih, novih vozila, kako bi sa postojećim ljudstvom, Služba zaštite i spašavanja mogla da odgovori svim izazovima, poručio je Mandić.

U Službi zaštite Kotor, trenutno su zaposlena 23 vatrogasca-spacioca.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Perastu broji deset profesionalnih vatrogasaca i dvadesetak dobrovoljaca, i po mišljenju Mandića ovaj broj može da odgovori na sve nesreće.

Služba zaštita i spašavanja Kotor

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].