Kotor uskoro u realizaciji projekta elektronske prijave boravka stranaca

1
Mrza Krcić

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Organizacija Dočeka Nove godine na otvorenom u Kotoru, koji je na dva gradska trga okupio oko 5 hiljada ljudi, protekao je u lijepoj atmosferi i zaokruženim finansijama.

Program je koštao 23 ipo hiljade eura i zahvaljujući sponzorima Opštini Kotor i Turističkoj organizaciji nakon pet godina ovaj lijep običaj je vraćen u Kotor i sve je proteklo u najboljem redu, kazao je za Skala radio Mirza Krcić, direktor lokalne Turističke organizacije.

Dalje aktivnosti Turističke organizacije Kotor biće usmjerene na realizaciju pilot projekta elektronske prijave boravka stranaca u kotorskoj opštini.

Pred kraj prošle godine lokalna Turistička organizacija je uputila zahtjev Ministarstvima unutrašnjih poslova i turizma da se Kotor zajedno sa Tivtom, Barom i Budvom uključi u ovaj veoma važan projekat i podsjetio na prošlogodišnje probleme i lutanja stranaca i njihovo negodovanje oko procedure prijave boravka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo je samo jednog inspektora za ove aktivnosti i Turistička organizacija Kotora je, prema riječima Krcića, u potpunosti spremna da preuzme poslove iz ove oblasti koje su u nadležnosti MUP-a i budu pravi servis za sve goste.

Punktovi bi bili u starom kotorskom gradu, zatim u Risnu i Lastvi Grbaljskoj, a ideja je da se punktovi za prijavu boravka stranaca prošire i na Sveti Stasije i Prčanj.

Ovaj projekat obezbijedio bi uredniju evidenciju i mnogo bolju naplatu boravišne takse.

Krcić je naveo primjer Tivta, gdje je zahvaljujući pilot projektu tokom prošlog ljeta na osnovu boravišne takse prihod porastao 70 odsto.

On vjeruje da će nadležna ministarstva dati pozitivno mišljenje na zahtjev Turističke organizacije, i da će Kotor u idućoj sezoni imati i bolju evidenciju i više prihoda od boravišne takse, zaključio je Krcić.

1 KOMENTAR

  1. Sredite to pod hitno jer je prošloga ljeta bio naš crni obraz pred turistima a zovemo ih i očekujemo zaradu.
    nesretni Kotor vazda se mora molit da uđe u projekte u koje su odavno ušli Bar, Budva, Tivat. Ovo je neko prokletsvo za ovi naš grad ili nerad ili neznanje , Što je ovo ?zašto smo stalno zadnji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].