Kotor: Počele pripreme za rekonstrukciju zgrade starog zatvora

0

 

U Kotoru su počeli pripremni radovi na rekonstrukciji zgrade starog zatvora.

Dinamika radova i namjena objekta dogovorena je na sastanku kotorskog gradonačelnika Željka Aprcovića i ministra kulture Aleksandra Bogdanovića krajem prošle godine.

Polovinom marta ove godine u posao je uveden izvođač radova, podgorička firma “Koto” d.s.d., kojoj je Ministarstvo kulture Crne Gore uručilo ključeve ovog zdanja.

Planirano je da radovi budu završeni na jesen, ukoliko to dozvoli pandemija izazvana koronavirusom. Zbog rekonstrukcije će privremeno biti zatvorena ulica pored zatvora.

Podsjećamo da je Ministarstvo kulture dobilo 1,3 miliona eura za projekat uspostavljanja centra za razvoj kreativnih industrija u objektu starog zatvora u Kotoru.

Iznos je opredijeljen IPA projektom “3C prekogranična razmjena sa ciljem razvoja kulture i kreativnih industrija”, čiji je nosilac Ministarstvo kulture.

Projekat je dio prekograničnog programa saradnje Italija – Albanija – Crna Gora.

Stari zatvor u Kotoru će time postati kreativni hab sa brojnim sadržajima, i smještajnim kapacitetima namijenjenim umjetnicima.

Restaurirana zgrada zatvora u starom gradu u Kotoru biće korišćena za realizaciju rezidencijalnih programa namijenjenih umjetnicima iz regiona, kao i uspostavljanje regionalne mreže preduzetnika u kulturi u cilju razvoja kreativnih industrija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].