Kotor jedinstven: Međuvjerska tolerancija i odbrana državotvornosti kao poruka ujedinjenja

10
OO DPS Kotor

Sinoć je održana sjednica Opštinskog odbora DPS Kotor kojom je predsjedavala predsjednica Tatjana Stanovčić, uz prisustvo koordinatora u ime Predsjedništva partije, Branka Čavora i Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Tamare Vukašinović.

Na sjednici je razmatrana realizacija Izbornog programa, kao i rad lokalne samouprave. Članovi Opštinskog odbora dali su punu podršku nastavku kvalitetnog pružanja usluga građanima Kotora iz opštinske nadležnosti, uz konstataciju da su primjetni napori lokalne vlasti da u saradnji sa Vladom Crne Gore revitalizuje drevni grad Kotor za dobrobit svih njegovih građana.

Istaknuto je da je projekat od posebnog značaja i interesa izgradnja pothodnika koji će direktno uticati na smanjenje stvaranja saobraćajne gužve, kao i nastavak radova na završetku rekonstrukcije zimskog bazena.

Na sjednici je takođe razgovarano i o aktuelnim društveno-političkim dešavanjima u Crnoj Gori nakon  usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

U pitanju je savremen Zakon, usaglašen sa međunarodnim standardima, koji garantuje svakom građaninu Crne Gore slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja i obezbjeđuje ustvanu kategoriju, a to je da su svi građani pred zakonom jednaki.

Nažalost, manipulisanjem vjerskim osjećanjima građana Crne Gore, od pojedinih crkvenih velikodostojnika do pojedinih političkih subjekta, potpomognuti iz druge države, kao i određenim medijskim krugovima, Zakon se pokušava predstaviti u pogrešnom svijetlu, dovodeći građane u zabludu da su bilo čije svetinje ugrožene. Demokratska partija socijalista na čelu sa njenim Predsjednikom uvijek se zalagala i uvijek će se boriti za očuvanje svih oblika sloboda, pa i slobode vjeroispovijesti svih građana naše zemlje.

Ocijenjeno je da politički skupovi i protestne šetnje, lažno prikrivene pod plaštom crkve, predstavljaju ništa drugo do posljednjih trzaja opozicionih partija u Crnoj Gori da opravdaju svoje postojanje svojim mentorima iz drugih država.

Protesti, koji su organizovani u ime vjere i tradicije, a ustvari u ime partikularnih interesa opozicionih partija, za jedini cilj imaju stvaranje nemira i očigledna je namjera udara  na državne vrijednosti Crne Gore, njenu nezavisnost, multietnički sklad, kao i koncept građanskog društva.

U tom smislu, Opštinski odbor DPS Kotor pozdravlja napore Vlade Crne Gore na otvaranju dijaloga sa zainteresovanim vjerskim zajednicama u cilju što kvalitetnije primjene Zakona, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.

Kotor kao vjekovni slobodarski grad, okarakterisan međuvjerskom tolerancijom, ne smije dozvoliti da izuzeci ometaju državu u svom institucionalnom uređenju, već svi moraju dati svoj doprinos da naša domovina, Crna Gora stoji rame uz rame sa najrazvijenijim državama svijeta na međunarodnoj sceni na kojoj će uvijek imati svoje zasluženo mjesto.

Opštinski odbor DPS Kotor čestita crnogorskim ajkulama na, za nas, zlatnoj bronzi i na najboljoj mogućoj odbrani crnogorske zastave, kaže se u saopštenju OO DPS Kotor, dostavljenom Skala radiju.

10 KOMENTARI

 1. …INAČE TITULARI OLITI VLASNICI “TABULA RAZA PERA GUDINA-Moj gada..I JDNOG BIRANOG DRUŠTVANCA” IZ KOTOSKIH PORTUNA-ĐE SU IM GNJIJEZDA ZA PRAĆENJE STANJA-U ŠKURABNDE KOTORA GRADA…? ZATO SE I NE OGLŠAVAJU PRPOZNATLJIVOM RIKOM…E VIVA,E VIVA..NA OVE TEME-KOJE IM ŽIVOT ZNAČE I OBRAZE TROŠE KA IM ĐEDOVI OPANČINE-U SVOJE PERO…KAD SU SKAKUTALI I U KRTKIM SKOKOVIMA-NIZ PRAĆIŠTA ŠLJEGLI NA CRNOGORKI PAZAR U TABAČINU…?!

 2. Kome vi da pričate i bilo kakvoj slobodi kada od šefa nesmijete pomenuti ni sebi kada ste sami da pripadale Mitropoliji crnihorsko- primorskoj tj Srpskoj pravoslavnoj crkvi mnogo ste ljigavi i smješni

 3. Od kada ste vi postali pravni eksperti?
  Zakon ne valja i biti ce ponisten. Prije svega ne moze se danas nikome nista oduzimati bez naknade.
  Drzava ce morati da svoju argumentaciju protiv crkve u obliku tuzbe dostavi nadleznom sudu u Luxemburgu.
  Najvazniji detalj ce biti da li je svestenstvo u crkvama 1918-te bilo izlozeno nasilju ili je dobrovoljno prihvatilo zakone kraljevine SHS.
  Sve ovo se naravno ne odnosi na bokeske crkve jer istorija Boke se bitno razlikuje od istorije Crne Gore.
  Zato DPS druzino dalje ruke od bokeskih crkvi.
  Pretpostavljam da vam je gazda dao zadatak da crkve otmete ali eto to nece proci bas glatko.
  3 februara ce vjerovatno nas covjek u Budvi “zakon” proglasiti nevazecim.
  Zato umjesto da se cerekate bolje bi vam bilo da pripremite urednu dokumentaciju o porijeklu vase imovine. Nadlezna komisija ce vas ubrzo posjetiti a za neobjasnjivo stecenu imovinu placati ce se velike kazne novcane i robijati od deset godina pa navise.
  GOTOV JE !!

 4. Ovo je ?… svakodnevi upitni radni položaj-dubi na glavu- i misli o nama”Srbima” u Crnoj Gori-ministar inosranih poslova bracke Srbije…
  Sličan položaj zauzimaju i Vođice Opštine Kotor…misleći o građanima, kojima prave podportik..kod ribnjaka u parku kafane “DOJMI”?…

 5. “BOŽE ME UBRANI”-ŠTO NAS OVO MILO ZAOBILAZI-KA KIŠA KRAGUJEVAC? …?NIJE DATI-RADI NAŠEGA TRADICIONALNOG UDRUŽIVANJA-SPAJANJA SLIČNIH U PASNIM VJEKOVIMA…”BRAT JE MIO KOJE VJERE BIO SAMO DA JE OKUPATOR”?..KA ONE PUSTE TRAGIČNE I SRAMOTNE GODINE 1989..KAD JE KOTOR-JEDINA OPŠTINA-TADA NAJBLIŽA -SLOVENIJI PO STEPENU RAZVOJA..PALA NA ŠKINU POD UDARIMA SRPSKO CRNOGORSKOG HIPER NACIONAL ŠOVINIZMA-NEO FAŠIZMA-REKLI SU GROMOGLASNO ” DA ” KASAPINU I GROBARU SA DEDINJA-KA I DAN DANAS-ONIMA KOJI SA DALJINSKIM UPRAVLJAČIMA- VLADAJU RAHMETI KOTOROM..!!! E,EEE.. ? SIROMH-A MOGA JE JOŠ- DA DAN DANAS BUDE U PRVE PET OIPŠTINA-PO RAZVOJU-KA I U ONDAŠNJOJ PREVARENOJ-RASPORDATOJ I PRMETNUTOJ SFRJ…ZA INTERESE POTOMKA KRSTAŠA I KRSTAŠKIH RATNIKA U RATOVIMA..IZ SREDNJEGA VIJEKA..KOJI PREGAZIŠE OVE BALKANSKE PROSTORE-KOJE POTOMCI NJIHOVI(zapadnjaci-skorubani) I DALJE- NAS GAZE KA “PEVAC-KOKOT KOKOŠKE”?!

  ZATO ĆU U ČAST ODBORA KOTORSKOGA I NJENOG PREĐEDNIKA DrPiSveti…SVE OD VERIGA DO VERIGA..I DALJE DO KRIVOŠIJA-ZVEČAVE-ĐE I DAN DANAS ZVEČI..I JA DOČESTITATI “-AJKULAMA MEDALJU JEVROPSKU- KOJU SU OSVOJILI “novski srbicrnogorski”-SA Vanjom NA ČELU…IZ JUNAČKOGA BRATSTVA NOVSKOGA-GOJKOVIĆA?!

 6. Da nije žalosno ovo saopštenje,bilo bi smiješno!
  Ipak se moram nasmijati ovim lokalnim partijskim miševima(hahahaha).

  “Demokratska partija socijalista na čelu sa njenim Predsjednikom uvijek se zalagala i uvijek će se boriti za očuvanje svih oblika sloboda, pa i slobode vjeroispovijesti svih građana naše zemlje.” (Hahahahaha…..komedija)

  ludilo.me

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].