Epidemiolozi odlučuju o tome kada će granice biti otvorene

3
Kotor

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović, kaže da će epidemiolozi odlučivati o tome kada će granice biti otvorene.

Davidović kaže da je situacija sa koronavirusom u Crnoj Gori dobra, ali da je za otvaranje granica neophodno da i u drugim zemljama bude tako.

“Ako znamo da negdje postoji žarište ne bi bilo prirodno da otvorimo granice i primamo turiste iz tih država”, kaže on i podsjeća i da je na nivou EU razmatraju ideje o uvođenju zdravstvenih pasoša i potvrda koje bi omogućavale ljudima da putuju iz jedne zemlje u drugu.

On objašnjava da je planirano da se 18. maja otvore svi ugostiteljski objekti u Crnoj Gori i da su već u pripremi zdravstveni standardi koji će morati da se obezbjede za njihov bezbjedan rad.

“Svima nam je cilj zaštita zdravlja i svi se već navikavamo na novi standard socijalne distance koji će biti takav sve dok ne bude vakcine”, navodi Davidović, za TV Prva.

“Biće to neki novi vid turizma, kontrolisanog turizma”, kaže Davidović i objašnjava šta bi to moglo da znači.

Na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dvije ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke već budu htjeli da borave na svojim peškirima, naveo je Davidović.

On kaže i da će ležaljke i druga oprema biti dezinfikovane na dnevnom nivou, jer je želja svih “da se osjećamo bezbjedno, ali i da zadržimo osjećaj odmora”.

3 KOMENTARI

  1. Odlično! Po tome ispada da će na Jazu, moći da se kupa oko tridesetak ljudi, na starom Kotorskom banju četri čovjeka, a na ovoj privatnoj iza čuvenog “AKUSTIKA”(Kafane koja ima dušu) otprilike seda ili osam ljudi.
    Prestanite više sa vašim stručnim procjenama. Počeće narod da vam se sprda.

    • Naravno da će tako biti, pa i u kaficima i restoranima… nekad je moglo sjesti 40 sada će 10 njih… rastojanje medju gostima, tako i na plaži. Tako će biti svuda ne samo kod nas u CG. sto tu ima strasno. Neće biti guzve i tako neće biti stranaca tj gostiju ovoga ljeta. neće biti ni masovnih manifestacija dječijeg festivala, karnevala, bokeljske noći. preživjećemo!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].