Kontrolisaće se poštovanje mjera u školama

0
Višnja Orban

Zdravstveno sanitarna inspekcija kontrolisaće u školama poštovanje mjera NKT-a, kazala je za TVCG pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Višnja Orban.

Orban kaže da su škole kontrolisane i prethodnih godina, ali od 1. oktobra u obrazovnim ustanovama moraće da se poštuju i dodatne mjere koje je propisalo Nacionolano koordinaciono tijelo.

“I ove godine će sanitarna inspekcija, već je to podijeljeno, da vrši nadzor u školoma, posebno što postoje preporuke IJZ za uslove koje moraju škole da ispunjavaju u cilju bezbjednog boravka djece”, navela je Orban.

Riječ je o, kako kaže, kontroli opšte higijene, ali i kontroli nošenja maski i održavanja distance u školama.

“Kontrolu će pored sanitarne inspekcije vršiti i prosvjetna i inspekcija za sport”, navela je Orban.

Prvo će provjeravati opšte uslove u školama, a kada škola počne kontrolisaće i da li se poštuju i ostale mjere.

Orban je navela da od početka pandemije korona virusa inspektori imaju mnogo posla, te da nijesu uspjeli da iskoriste ni godišnje odmore.

Trenutno je sanitarna inspekcija angažovana na granici gdje kontrolišu testove pri ulasku u Crnu Goru, ali i izdaju rješenja o samoizolaciji.

“Na jučerašnji dan imamo 230 samoizolacija, zdravstvenih nazora imamo mnogo”, kazala je Orban.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].