Komentar: Milovan Vukov Janković

3

Dobronamjerni  savjeti brata braca iz Dubrovnika, koji dnevno zaradi 100 eura po turi u Crnoj Gori

Nedostaci CG (oni koje vide moji gosti):

1. Nikakve ceste, pogotovo ona dionica od Debelog brijega oko Boke do Kotora. Ono je blago rečeno katastrofa a ne vidim da će se uskoro nešto bitno popraviti.

2. Nedostatak odmorišta (oko Boke nema ni jednog pravog sa stolovima i stolicama) i toi toi wc-a. Već to bi diglo razinu kvalitete usluge, a to su minimalna ulaganja.

3. Prljavština koju zamalo svi spomenu. Prirodne ljepote i prljavština nikako ne idu zajedno jer se te ljepote izgube u toj prljavštini.

4. Tivatski aerodrom koji treba hitnu rekonstrukciju i uvođenje reda. Oni taksisti na aerodromu su sramota CG. Na dubrovačkom aerodromu bi zbog onakvog ponašanja i potezanja turista gubili licence u roku odmah. Ni onome frulašu nije mjesto na aerodromu gdje turisti dolaze u prvi kontakt s CG. Za prodaju suvenira treba otvoriti suvenirnicu a ne ići naokolo i puihati u frulicu što smeta i strancima i domaćima. Okoliš aerodroma katastrofa.

5. Budvanski vašar je priča za sebe. Od ove sezone većina je naših agencija izbacila Budvu iz izletničkog programa. Ja ove godine dole vozim samo transfere, a lani sam tamo vozio barem 20 izleta.

6. Vozačka kultura koju nisam nigdje drugo vidio. Ono ulijetanje, presijecanje ceste, izlijetanje, psovanje, prespora vožnja….ružna slika za svakog turista. Neki dan u Tivtu na pumpi pumpam gume. Ulijeću dvije face s Golfom (KO tablice), pred turistima mi doslovno otimaju onu pumpu iz ruka i pumpaju svoje gume. Da se svađam neću, da se bijem još manje, ali svakako nije lijep prizor za dvoje starijih turista koji su u CG došli ostaviti 100-200 eura.

7. Sramotno je da u Budvi preko rampe ne puštaju auto koje dovozi turiste u budvansku marinu, nego ti turisti moraju 400 m na ruke tegliti prtljagu.

8. Ima toga još ali mi se ne da.

Ima tu i pozitivnih primjera. Porto Montenegro i Kotor su svjetle točke vašeg turizma mada se u Kotoru mora zavesti reda. Nemam ništa protiv Roma, ali je naporno gkledati onu djecu kako potežu turiste za ruku i traže pare. Turistima (većini koje sam ja vozio) to smeta.

Perast je također lijep, ali za kombi koji zauzima mjesta kao i mali automobil naplaćuje se 5 eura za sat parkinga. U Perastu se ostaje barem 1 i po sat a to naplate 10 €. Zbog toga će dogodine i Perast otpasti iz naše izletničke ture jer ne isplati nam se davati 10 eura, a ne želimo dizati cijene izleta. Ako se tako nastavi izleti će uključivati samo vožnju preko Boke, zaustavljanje na Verigama, obilazak Kotora, ručak i nazad u Dubrovnik. U Kotoru se parking za kombi plaća kao i za malo auto i to je vrlo pohvalno. Za pohvalu su i oni turistički radnici na ulazu u stari grad, kao i većina osoblja po kafićima i restoranima. Mene osobno je oduševila jedna jako mlada i lijepa cura koja priča barem tri jezika i kojoj osmijeh nikad ne silazi s lica, a viđam je svaki put kad dođem dole. Takvih vam fali i trebate ih držati kao kap vode na dlanu.

Prenešeno sa www.javniservis.me

3 KOMENTARI

  1. Skup mu je parking od 10 e a nije ni 10 jer ostane jedan sat a neka kaze koliko mu je ta tura kojoj nece da podize cjenu jer nema dje vise od sramote,a necu da pricam o cjenama u dubrovniku pogotovo cjenama parkinga….;)

  2. sve potpisujem izuzev naplate od 10 e, dubrovčani su malo osjetljivi kad je novac u pitanju, jer da s ene lažemo, koliko se tamo naplaćuje, na pilama, pa dalje, ALI…ALI.. sve ostalo što je čovjek naveo apsolutno stoji, nedostatak odmorišta ( zna li ko što je to? ), divlji prodavci kod Perasta, aerodrom….potpisujem !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].