Koalicija Za budućnost Crne Gore za kampanju potrošila milion i po eura

2
Zdravko Krivokapić

Koalicija “Za budućnost Crne Gore“ za kampanju na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori potrošila je 1.500.679,46 eura, podaci su Agencije za sprečavanje korupcije.

Najviše novca potrošeno je na na medijsko predstavljanje, oglase i publikacije – 1.113.079,31 eura, piše u izvještaju koji su iz ove koalicije dostavili ASK-u.

Koalicija “Za Budućnost Crne Gore”, imala je 406. 639 eura sredstava koja je sakupila od donacija i iz sopstvenih izvora, trostruko manje od onoga što je potrošila.

Što se tiče medijiskih usluga, najviše je namijenjeno Vijestima – 335.198 eura, a taj iznos djelimično je plaćen, piše u izvještaju koji je dostavljen ASK-u.

Takođe, u izvještaju se navodi da su medijske usluge za Pink Media M iznosile 296.664 eura, ali da još nijesu plaćene.

Koalicija “Za Budućnost Crne Gore” reklamirala se i u sprskom dnevnom listu Novosti, za šta je izdvojeno 9138 eura.

Pod stavkom ostali troškovi izborne kampanje, navodi se da je utrošeno 188.367,18 eura. Dio tog novca utrošen je za diskont pića, ugostiteljske i hotelske usluge, dnevnice za anketare, od čega jedan veći dio nije plaćen.

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ za reklamne spotove i materijale utrošila je 147.484,97, dok za troškove istraživanja javnog mnjenja nije utrošen ni cent, kao ni za predizborne skupove.

Troškovi angažovanja opunomoćenih predstavnika podnosilaca izbornih lista u prošireni sastav organa bili su 46.380 eura.

Režijski troškovi i troškovi administracije u koje spadaju kupovina telefona i računara, koštali su 1.618 eura, a za prevoz je utrošeno 3.750 eura.

Koalicija je od priloga fizičkih lica, sakupila 192.468 eura, a najviše novca donirali su Milun Zogović – 4999 eura, Milan Knežević i Dragan Bojović po 5000 eura, kao i Vladislav Bojović – 5000 eura.

Po 5000 eura donirali su i poslanici Nebojša Medojević i Radoš Zečević, kao i portparol Pokreta za promjene Nikola Bajčetić.

Portparol Nove Marko Kovačević donirao je koaliciji 2,500 eura.

U izvještaju koji je dostavljen ASK-u se navodi i da je koalicija “Za Budućnost Crne Gore” raspolagala sa 211.000 eura sopstvenih sredstava.

2 KOMENTARI

  1. milion ipo eura ??? a da li se broje pare od Dake Davidovica onih sitnih 10000000 eura samo potrosenih u Niksic !!??? dalje a 2000000 u Grbalj !? na koga se etiketiraju te pare potrosene u kampanju ? hajde polako sve da se broji …..

  2. Dje je Jokic da i on nije sa Djukanovicem u Sume, zabio se i on u misiju rupu ili ne zna ubacit u prvu bez Titograda?!!!… Gos. Slavko, te stvari interesuju nas gradjane, dje seo on krije, a ne dje su ovi popovi nasli pare, vjerovatno i oni nasli pare kao i Djukanovic u Sumi…. Vjerovatno se pare nalaze u sumi, eno nema vise Kraljicine Plazze, sad se sjetio da ima opstine i po sjeveru…”ide ona pjesma, lomi ga lomi šefe potonji”…sobzirom na vase profesionalne sklonosti, mogo je jedan objektivan tekst o tome gdje se krije buduci gradonacelnik, da li je on u Grbaljskim sumama. Pisite o raseljavanju Hrvata koje je pocelo vec u Boki, o tome pisite, neki su vec prikolicama poceli prelazit Debeli brijeg, te informacije nas Bokelje interesuju….Ja vas cijenim i smatram vas za jednog objektivnog novinara, a ove stvari se sakrivaju ispod otiraca, Nase koomsije kotoorani napustaju grad!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].