Katnić: “Ostajem ovdje da vidim šta će se desiti”

3
Milivoje Katnić

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je SDT u ovoj godini podnijelo 18 optužnica protiv 197 fizičkih lica i 140 firmi.

Upitan da li će podnijeti ostavku zbog negativnog mišljenja nove parlamentarne većine o njemu, Katnić je kazao da nijesu o njemu rekli ništa negativno.

“Nijesam čuo da su članovu parlamentarne većine nešto rekli protiv mene osim onih koji su optuženi”, rekao je Katnić.

“Apostol Petar je 30 godina poslije Isusa napustio Rim i sreo Isusa i kaže mu gdje idete Gospode: Idem u Rim da me ponovo razapnu”, citirao je Katnić.

“Ja ostajem ovdje da vidim šta će se desiti”, dodao je on.

Na pitanje da prokomentariše izvještaj EK i to što kako je navedeno nema optužnice za ratne zločine i da ima previše sporazuma, Katnić je kazao da to nije tačno.

“Mi najbolje sarađujemo sa EK od svih u regionu”, rekao je on.

On je kazao da “moramo biti oprezni kada optužujemo nekoga za krivičnu odgovornost i mi primjenjujemo pravo koje nam je na raspolaganju”.

Komentarišući slučaj Možura, Katnić je kazao da ta istraga “nije uzburkala svjetsku javnost već događaj koji se desio na Kipru”.

“Sad se vrše dva izviđaja i ako bude osnovane sumne da je neko počinio krivično djelo prevešćemo izviđaj u istragu”, rekao je on.

SDT

Odbjegli biznismen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je Opštinu Budva ali i manjinske akcionare u “Jadranskom sajmu“ oštetio za oko 20 miliona eura, saopštila je tužiteljka Lidija Vukčević.

Sudija Lidija Vukčevič kazala je da je u predmetu “Jadranski sajam” SDT prikupilo dokaze u vezi privatizacije ove kompanije. Podnešena je krivična prijava protiv pet osoba zbog zloputrebe službenog položaja.

Duško Knežević je kako se sumnja, pribavio sebi i drugom imovinsku korist od 20 miliona eura, a u tome su mu, kako je navela, pomogli pomogli izvšni direktor Sajma iz Budve.

SDT je 24. septembra donijelo naredbu o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenih T.I. i N.N, koji se vode kao organizatori kriminalne grupe, i jednog privrednika, kao i protiv V.D. zbog izvršenja krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, saopšteno je na pres konferenciji Uprave policije.

Tokom prve polovine avgusta u akciji Arka uhapšene su dvije osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i krijumčarenje cigareta. Zaplijenjeno je 1243 paketa cigareta.

Oduzeta je i velika količina dokumentacije više pečata firmi preko kojih je odrađivan šverc cigareta.

Uhapšeni su B.S i B.N.

Identifikovani su i druginpripadnici ove organizacije od kojih je juče uhapšeno tri osobe.

“Prikupljeni su dokazi da su realizujući kriminalni plan B.Ž. i B.D. kojibsu osnovali tri firme preko kojih su oprali milion i po eura kazao je”, Saša Čađenović.

Takođe, prikupljeni su dokazi da je više državljana Srbije, po upustvima organuzatora, dolazili u Crnu Goru, gdje su osnivali pravna lica radi navodne trgovine cigaretama u SCZ Luka Bar, i pravna lica preko kojih bi se prao novac dobijen krijumčarenjem cigareta. Ove oosbe su kako se sumnja, zajedno sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije prokrijumčarili 19026 paketa cigareta i oštetili budžet preko 18 miliona eura.

Dana 10. 09. 2020. godine SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam osoba, od čega protiv tri – T.I. S. D. Ć.M. za ktrivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga..

Protiv četiri sobe – B.B,l N.N, M.M. i O.N. sprovešće se istraga za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv O.N. i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

portal RTCG

3 KOMENTARI

  1. …POTOMCI KOPILADI-MILE VAM AUSTRIJANE “LODE VICA I SVETOGA SAVE”-I PRIJE I POTLA1916.GODINE..?…A ŠTO SE NE JAVLJATE NA OVE-INOVATIVNE “ČARNOGRSKE SLOVOSLAGALICE-IZVJESNO-IZVJESNE-IZVJSNOPOVIJESNICE”-KNJIŽEVNOGA JEZIKA…?

  2. …”JEST DA JE ISUS BIO HRABAR”!…ALI APOSTOL PETAR-JOŠ HRABRIJI…KA DA JE BIO IZ BJELICA-OPŠTINA CETINJE-PODLOVĆENSKE CRNE GORE…?

  3. …GOS MILIVOJE KATNIĆ-SPCIJALNI DRŽAVNI JEZIKOSLOVAC..”NEOVUK STEVANA MAŠANOVA KARADŽIĆ”-PROPISAO JE, .:..

    1. DA RIJEČ “I Z V J E S T A N”-PREVEDEN NA CRNOGORSKI književni JEZIK ZNAČI “-S J A J A N-D O B A R”…?! ČIME SU”PROMJENJIVE RIJEČI”-OCIJENE: “VRLODOBAR I ODLIČAN”-OD DANAS..( 15.1O.2O2O.godine) STAVJENE VAN UPOTREBE PRILIKOM RABLJENJA CRNOGORSKOG k nj i ž e v n o g JEZIKA…U SLUŽBENOJ UPOTREBI?!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].