Karnevalska vatra u drevnom Kotoru

0
kapo karnevala Luka Knezović

sa otvaranja karnevala

sa otvaranja karnevala

U Kotoru ispred glavnih gradskih vrata u četvrtak 1. avgusta svečano je otvoren 12. Internacionalni ljetnji karneval uz dvije gradske muzike kotorsku i glazbu iz Šibenika, mažoretke “Fešta”, performans gostiju karnevalista iz Italije, pozdravnu riječ kraljice Dolores Fabijan i kapa ljetnjeg karnevala Luku Knezovića.

“Oni koji nijesu u maškare neka to budu s nama maškarconima koji vazda dobro mislimo jer smo ljudi od mota, gušta i šušta. Velika je uždenca, a karnevalsku vatru ove godine gasićemo na bazen u igrama bez granica u kojima će se takmičiti karnevalske grupe – pa ko koga više polije vodom, što bi rekli Muljani”, poručio je kapo ljetnjega karnevala Luka Knezović.

“A Muljani nas čekaju na gavice vino i biru za po ure, pa moram brzo svršit ovu pozdravnu riječ u ime organizatora NVO Fešta. Poludi narode kotorski i furešti, što manje robe u ove dane da se sve vidi, a maska će pokriti ono što ne treba naizvan”, duhovito će Knezović.

Karnevalska bandijera i ona druga, kojom je ovaj karneval odavno u evropsku famelju karnevalskih gradova neka se podigne, poručio je Knezović.

Potom su se sa jarbola zavijorile karnevalska i zastava Evropskih karnevalskih gradova uz simbiolični vatromet za početak, a karnevalisti i gosti su brodom preko mora feštu nastavili uz ribu, vino i pivo gostoljubivih Muljana na tamošnjoj rivi.

U petak 2. avgusta na karnevalskom programu su karnevalske igre bez granica na otvorenom ljetnjem bazenu od 20 i 30 u kojima će se takmičiti 8 karnevalskih grupa, a potom je na glavnom gradskom trgu koncert grupe Berekini iz Šibenika.

U subotu 3. avgusta u 21 sat je karnevalska povorka, koja kreće od ljetnjeg bazena glavnom saobraćajnicom do južnih gradskih vrata.

Do završetka povorke glavna saobraćajnica biće zatvorena za saobraćaj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].