Kako roba ulazi u Crnu Goru ako vozač ima simptome koronavirusa

0

 

Zbog mjera zaštite od koronavirusa, promet robe na graničnim prelazima je otežan i usporen. Kolone šlepera i kamiona čekaju na graničnim prelazima. Sprovode se stroge mjere kontrole, a vozači koji treba da dopreme robu prolaze kroz posebne kontrole.

Ukoliko vozač robe koja stiže u Crnu Goru, prilikom kontrole sanitarne inspekcije na granici, ima simptome koji ukazuju na moguću zarazu koronavirusom, stavlja se u samoizolaciju, a za robu dolazi drugi vozač koji  sa svojim kamionom preuzima prikolicu s robom, kažu za CdM pojedini špediteri.

Ukoliko vozač koji je u samoizolaciji prekrši naredbe koje su mu izrečene, biva uhapšen.

Procedura je sljedeća:

  1. Vozač koji prevozi robu se kontroliše na simptome koronavirusa
  2. Stavlja se u samoizolaciju ukoliko ima simptome
  3. Poziva se drugi vozač koji svojim kamionom treba da preuzme prikolicu s robom
  4. Firma čija roba treba da uđe u Crnu Goru dužna je da angažuje drugog vozača i vozilo koje preuzima robu

Treba napomenuti da vozači koji dovoze robu iz Srbije, a koji nijesu imali simptome koronavirusa, imaju rok od 48 sati da se vrate u Srbiju.

Posebne kontrole na granicama sprovode se zbog epidemije koronavirusa. Ova situacija znatno je otežala prolaz robe, jer se zbog posebnih procedura provjere mnogo duže čeka na graničnim prelazima.

M.Dušević

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].