Jokiću, tvoj očekivani raskid ugovora sa Skalom, grohotom je kolektiv nasmijao!

51
ekipa Skala radija (arhivski snimak)

Dan žalosti u Kotoru zbog smrti šefa Srpske crkve u Crnoj Gori Amfilohija Radovića i raskid ugovora sa Skala radijom, prve su odluke koje je Vladimir Jokić donio nakon inaugurisanja na mjesto predsjednika opštine Kotor. Obje su snažno motivisane neskrivenom emocijom.  Jedna ljubljavu prema svom duhovnom vođi, druga mržnjom prema jednom mediju.

Tek što se vratio sa sahrane svoga idejnog i političkog tvorca, Vladimir Jokić je od svojih čimbenika zatražio ugovor Opštine Kotor, zaključen sa Skala radijom početkom januara 2020. godine. Cilj ovog „demokrate“ je bio jasan. Treba krenuti u osvetnički pohod pod parolom kojom je i prvi put prevario narod. A ona glasi „pobjede a ne podjele“. To je nedvosmisleno pokazao i dokazao za vrijeme trajanja dvogodišnjeg mandata, koliko je izdržao na mjestu čelnog čovjeka opštine. Više nije mogao, jer se zamjerio vlastitim koalicionim partnerima upravo zbog osionosti, samovolje i nepoštovanja kolega koje su ga dovele na vlast. Zato je i svrgnut.

Jokić Skala radio prepoznao kao opasnost

Zbog čega je prepoznao Skala radio kao glavnu opasnost koja mu je, samo iz njemu znanih razloga, prijetnja i u ovom, kao i prethodnom mandatu, problem je njegove svijesti i potpuno pogrešnih opservacija. Ostaće upamćen kao jedini predsjednik opštine koji nije želio nikakvu saradnju sa Skala radijom.  Svojim saradnicima zabranio je da službeno komuniciraju sa Skalom, pokazujući na taj način diskriminatorski odnos prema ovom mediju još od samog početka njegove vladavine.
Jasno je da Jokić nije takvu odluku donio iz sopstvene glave. Jer da jeste, ne bi u prethodnoj predizbornoj kampanji za ovaj medij davao redovno izjave i sa njim imao kontakt kakav je primjeren političarima i na državnom i na lokalnom nivou.

Skali je bilo jasno da će Jokić, koristeći svoje uslugarske medije, koje je za vrijeme dvogodišnje vladavine dobro plaćao, nastaviti da atakuje na ovaj medij. Ali, što on to može da učini i na koji način da pokuša povrijedi Skalu i zaposlene u njoj, kako bi zadovoljio šačicu svojih nevaspitanih i nekulturnih jednoumnih primitivaca? Može da raskine ugovor koji ionako ističe sljedećeg mjeseca. Da je bar malo veći, a nije, Jokić bi sačekao da ugovor istekne. Ali, kako mali čovjek da bude veliki? Nikako!

Može i da podstakne svoje jurišnike na još žešće uvrede na društvenim mrežama, sramno izražavanje mržnje gotovo svakodnevno i crtanje mete na čelo zaposlenima u Skala radiju. Svima, bez razlike. To za naše pravosuđe nije ništa što je vrijedno pažnje, dokazali su tolerišući upravo ono nad čime se zgražava civilizovani svijet.

Jokić za raskidanje ugovora imao jedan jedini razlog, a to je dokazana mržnja prema ovom mediju

Ovakvo obraćanje Jokiću nije zbog ugovora koji je raskinuo. Skala je imala pravo na njega, jer je blagovremeno obavještavala javnost o svemu što se dešavalo na prostoru kotorske opštine. Tu politike nije bilo, jer komunalni problemi, infrastrukturni i svi ostali za čiju realizaciju je javnost i te kako zainteresovana je tematika koja je bila u fokusu Skala radija svakodnevno. Sve je bilo objavljivano sa sajtu www.radioskala.me, gdje se nalazi i dan danas. Navodni razlog za prestanak ugovora Jokić je našao u nedostavljanju CD-a opštini sa nasnimljenim programom koji je predmet ugovora. Zna on dobro da to nije bilo potrebno jer je Skala svaku informaciju o fukcionisanju lokalne uprave, preduzeća i ustanova čiji je osnivač,  objavljivala na svom sajtu. To je bio dodatan posao Skali, ali to govori da je ovaj mediji učinio više od onoga što se ugovorom traži. Dakle, Jokić je slagao javnost, kao uostalom i mnogo puta do sada.

Jokićevi saradnici najvulgarnije vrijeđaju Skalu i njegove zaposlene. Jokić ćuteći odobrava takvo ponašanje

Što se tiče njegovih bliskih saradnika, koji ovaj medij javno nazivaju pogrdnim imenima i vrijeđaju njegove uposlene, poručujemo mu da više takav odnos nećemo tolerisati. Obratićemo se stranim ambasadama, diplomatskim predstavništvima, međunarodnim institucijama, jer domaćim odavno ne vjerujemo. Naravno, pratićemo aktivnosti Jokića i njegove družine svakodnevno i o tome obavještavati javnost istinito i blagovremeno, kako smo to radili i do sada.

Želimo da obavijestimo javnost da se pojedinci iz kotorskih Demokrata služe lažima navodeći da je Skala na jaslama opštinskog budžeta i da koriste sredstva građana kotorske opštine. Zaposleni u Skali su građani Kotora i imaju sva prava kao i svi drugi koji žive u ovoj opštini. To pravo nam Jokić i njegova družina onemogućavaju dugo već, u nadi da ćemo se ugasiti, što bi značilo da više ne bi bilo svjedoka njihove rabote u Kotoru.
Poručujemo mu da ne brine, da ćemo preživjeti sve Jokiće, Bečiće i Abazoviće, radeći svoj posao časno i pošteno kao i do sada.

Prljavi i niski udarci

O prljavim, niskim udarcima za koja su zaduženi najamni izaćoškaši, uslugari koji se koriste po potrebi, o korišćenju službenog vozila, neću govoriti. Kad mi je trebalo lokalna uprava mi je izlazila u susret. Zaslužio sam to svojim dosadašnjim radom, posebno kada je u pitanju kulturni i društveni život grada Kotora i Crne Gore, koji su nam svima u Skali najveća svetinja. To boli Jokiću, svjesni smo, i zbog toga oviliko srdžba, mržnja i revanšizam. Radi građana, ne uzimam nikakav novac za emisiju na TV A1, jer je to moj doprinos odbrani Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti od Jokićeve ideologije. To je piskaralo preko brda, mogao da zna jednim telefonskim pozivom, da ga je istina interesovala. Ali, onda bi bio novinar, a on to niti može niti jeste.

Koliko je Jokić davao našeg novca svojim poslušnim medijima

A radi javnosti, podsjetiću građane Kotora kako je Jokić plaćao svoje poslušne medije. Čijim to novcem? Našim a ne njihovim, sigurno.
Vlast koja je smijenila Jokića i njegovu družinu isključivo zbog kršenja zakona i nerada, nije imala dovoljno interesovanja da se pozabavi onim što je on radio. A bilo je, to i vrapci na grani znaju, svakakvih nepravilnosti o kojima se ćuti. Možda je dijelom zbog toga izborni rezultat ovakav?

Za lojalnost Jokić je Vijestima, Boka Newsu, TV Kotoru, Radio Kotoru (mimo budžeta), TV Budvi, Danu pa čak i Monitoru isplatio 115.578,32 €.

A evo koliko je ko dobijao za lojalnost:

Vijesti: 62.218,67 €
BokaNews 14.418,00 €
TV Budva 1.570,80 €
TV Kotor 17.573,00 €
Radio Kotor 4.195,00
Dan 12.917,00 €
Monitor 2.685,85

Sami procijenite koliko je djelovanje ovih medija, uključujući i one koji se lažno predstavljaju, uticalo na razvoj i prosperitet Kotora.

Naravno, da slučajno ne zaboravimo. U svojoj prljavoj rabori napada na Skala radio Jokiću i njegovim jurišnicima je revnosno služio, a služi i danas, malo piskaralo iz susjedstva, odavno profanisanog tabloida, koga pizma iznutra jede svakodnevno. On je na koritu Jokića bio i ostao. Ali ne samo njegovom.

U tabeli davanja apanaže i šakom i kapom nema 2.000 € koje su isplaćene dopisniku tabloida “Vijesti” iz Tivta Lukoviću iz budžeta opštine za knjigu “Ljudi i brodovi” koja je promovisana u Pomorskom muzeju Crne Gore, na čijem čelu je jedan od visokopozicioniranih kotorskih DPS kadrova Andro Radulović. Biće u nekom narednom tekstu, kad konačno stignu odgovori na postavljena pitanja vezana za davanja novca medijima. Na njih se dugo čeka, pa ovom prilikom ponovo apel opštinskim organima da, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, dostave sve tražene informacije.

Skala pita Jokića je li se testirao na koronavirus i ako jeste kakav je rezultat testa?

Na samom kraju, a važnije je od svega, Skala pita Jokića da li je uradio PCR test i obavijestio o rezultatu makar onaj dio građana koji smatra svojima. Onaj drugi, u koji spada Skala i njeni članovi kolektiva, Jokić očigledno ne priznaje. Pa ipak, voljeli bi da se nije zarazio kada je prisustvovao sahrani šefa Srpske crkve u Podgorici prošle neđelje, i time prekršio mjere NTK-a, što će reći zakon ove države.  Ali to moramo eksplicitno znati. Zato od njega tražimo jasan odgovor, a dok ga ne dobijemo smatraćemo ga potencijalno opasnim za građane kotorske opštine.

Slavko Mandić i
kolektiv Skala radija

51 KOMENTARI

 1. Draga Skalo, drži se, ne daj se. Informiši nas kao i do sada, objektivno, realno i pustaj nam muziku za dušu koja je preedobra. Sve je prolazno, sve se mijenja. Proći će i ovo. Volim vas sve.

 2. Zaista moram reci da postoji Lokalni javni servis Radio Kotor koji je na budzetu Opstine i misljenja sam da nijednom drugom mediju pa cak ni Skali ne treba dati ni ugovor ni novac zbog informisanja javnosti o radu institucija kad za to vec ima ovlascenj Radio Kotor, pa kome milo kome krivo!
  Podrska za Jokica ovog puta, jer je ovo realno!

  • Radio Kotor je reakciono buržujskog karaktera i praktički ne- narodan i
   prikriveno pro serbski!
   Skala je multi radio u svakom pogledu,
   pa i u ljuckom i kadrovskom je
   moralna vertikala grada !
   Skala ne smije biti ugašena!

 3. …JA IMAM JEDAN “DRUGI PROBLEM”?..NAIME NA NASLOV( NA OVAJ PORTAL) “LIJEPE-PAMETNE-IZAZOVNE-PRISTOJNO ZDRENULE- GOSPOĐE SAVKOVIĆ..NIKAKO DA “POKRENEM NJEN FOJ” I DA JE UKORIM-BEZ OBZIRA NA SVE “EPITETE-KOJE SAM-GORE(OD SRCA SRCU!) ISTAKAO..DA SE PAZI “NE PROVJERENIH INFORMACIJA (ISPIRANJA DAVNO-ISPRAZNIH MOŽDANA-BAKSUZNOGA NARODA?)-OKOLO ONOGA GROBA U JUNAČKU CRMNICU -TEMPA VUKMANOVIĆA?! JER IMA “NEČESOVI” NEPRISTRASNI STRUNJAK(ZANIMLIVOG PREZIMENA!) ZAGARČANIN-KOJI GOVORI SUPRONO-TAČNIJE: ŽIVU ISTINU “OKOLO DIZANJA “TEMPIRNIH DEZINFORMACIJA”-OKOLO GROBA MITROOLITA PLAMENCA-KOJEMU SE NEZNA)NA DANAŠNJI DAN!) NI GROBA NI MRAMORA(PREPUŠTENO GATARIMA I GATARAMA-“USMJERENOG OBRAZOVANJA-NA” O LAJ(T)NE-VŠE)!!! NITI GA IMA-IĐE U TE “SPISKOVE-UTOPIJE(POČESTO-ZARAD POLITIKE-A ZA INTERESE BLIZNICA-(NAJČEŠĆE)ISLUŽENIH POLUPISMENIH(ANALFABETA-KURSISTA)..IZ OBLSTI “CRNOGRSKE (NE)KULTURNE BAŠTNE”-INOVIRANE U POTONJE..32.GODINE”-BJEŽANJA OD ISTINE-U KORIST BLIZNICE-“ZAMJEICE OBRAZA” NEKAD ČSTITIH CRNOGORACA-IZVAN KOLOTEČINA-ŠPORKE-U KONTINUITETU..POLITIKE?!!!

  • …DANU BOGATI ŽIVOGA-DELA PREVEDI MI NA TVOJ MATERNJI CRNOGORSKI JEZIK “POŠTAPALICU -POTEŠTAT”…? DA TE ZAMOLIM:..NE IZ LAŽI ME TROŠKU!!! PENZIA MI JE MALA!…NEMAM O D ČEGA PLAĆATI “PREVODIOCA-DRAGOMANA “?..

 4. nesretni starce, kako te ne mrzi da sve ovo sam sebi pises, a vidi kako ti se smiju po drustvenim mrezama. bas si glupan.

   • …ALI SMEO ME GOSPODIN -ARHEOLOG ZAGARČNIN-KAD ME PITAO ZA TEBE!?..DA LI BI BIO UPTREBLJIV-U SLUŽBI-KAO TOVARONOSAČ-PRI OBILASKU I KONTROLI…KULURNOG BLAGA U BESPUĆIMA UNIŠTENE CRNE GORE…OD PLANIA PA DO KOTORA-ĐE VAS IMA-VAS TOVARA-KENJACA(TO VAM JE IZVORNO-KRŠTENO IME..-DATO U ERCEGOVNI- ZAPADNOJ!!!

 5. Mnogo si gnijeva navukao predsjedniče koji sve daš (naravno svojima),fotelju ne daš.
  Pazi da ti je opet ne ukradu.

 6. Svijetlo ste u tmuši.
  Izdržat ćete kao nekad B 92.
  Oni su koliko znam vaši prijatelji bili od početka.

 7. Britko pero Slavka Mandica , ne otupise i jaci… nece se izgleda mnogo ni raditi , pa se nece ni imati o cemu pisati

 8. Ne damo našu Skalu.
  Vi što samo znate za revanšizam a suprotno zborite znajte da ćete pasat isto kao prije dvije godine a onda će vam možda valjat Skala jednog dana.
  Živi bili pa viđeli.
  Skala je svetionik u Boki.

 9. Klasični progon ovog medija.
  Jedina riječ za ovaj podtupak gradonačelnika je revanšizam.
  Pitam se smije liga biti kada su mediji u pitanju i sloboda govora,uopšte medijskih sloboda.
  Ogroman penal gospodine Jokiću,vjeruj te.

 10. U borbi plamenoj sa vama je vaš grad.
  Da pitamoJokića zna li da Skala sve prva objavljuje iz Kotora.
  Bukvalno.
  Beka se uvjeri sam ako mu bandijeraši nisu isprali mozak.
  Dakle,sve što se u gradu i šire važno desi Skala prva objavi i izvor je mnogim drugim medijima.
  Mnogo si glasova ozbiljnih Kotorana izgubio predsjedniče po drugi put.
  Samo se tješi što te balavci glasaju i pare koje su im biciklima vaši špijunčiću doturali iza kantuna.

 11. Ocekivano osvezoljublje malog miša mekinjaša! Nece ni ovo dugo trajati. Valja izdrzati. Samo hrabro. I Novi je uz vas.

 12. Dragi Slavko,

  Ja mislim da si ovo navukao sam na sebe svojom uredjivackom politikom, prije svega ostrascenom pristupu i izvjestavanju.

  Ali, to je mozda negdje i normalno, to isto rade CNN i Fox news, ko je rekao da medij ne moze da favorizuje nekoga?

  Eto, mene zanima koliko li bi vrijedio jedan snimak snimljen pre 10ak godina, dje se vidi uvazeni gospodin kako konzumira nedozvoljene supstance…

 13. Jadan li je onaj predsjednik opstine kome je Timur Rus glavni savjetnik.
  Lično sam na fejs čitao đe mu zbori da ne rečem savjetuje da Skali zavrne špinu.
  E kuku Kotore ko te vodi i ko se pita!

 14. Crepulja vaša numwro uno političarka haaaaa vam je godinama bez problena rabotala u tu istu Skalu.
  Toliko o vašem karakteru i moralu

  • ..GRAĐANSKA CRNA GORA SAHRANJENA JE NA KONAVLE I DUBROVNIK-BANIJU-SLAVONIJU-BARANJU-VUKOVAR-BOSNU PONOSNU-SREBRENICU-KOSOVO…OD 1988/1989 DO DANA DANJEGA I ZA NAVIJEK-SA OVAKVIM “TUTI CVATI”-POLITIČARIMA-TAMBURALIMA-BLIZNIČARIMA…AMIN AMEN!!!

 15. Podrska za Skala radio. Skala radio se uvijek trudi da ispravi i sopstvene greske, ko radi taj i grijesi, nije lako opstati sve ove godine uz nedostatnu pomoc drustva. Skala ispravlja i informativu koja u pocetku nije bas bila nesto, odnosno bila je bas mnogo losa, i sada to izgleda sto puta bolje iako ni ovako nije skroz bas nimalo dobro.

  Radio Skala je patriotski medij i otvoren za sve slobodoumne crnogorske i bokeljske patriote kojih i nema bas previse ali se trudi da zbilja na vrijeme obavijesti o svemu bitnom, ponekad i nebitnom, svoje slusatelje. Glazba je bas izvrsna, ne bas uvijek, ali cesto mnogo znaci nama u inozemstvu.

  Mladi gradonacelnik mozda jeste pametan i obrazovan covjek ali to u Crnoj Gori ne znaci mnogo ako ne voli Crnu Goru kako su je voljele komite i Bokeljska mornarica dok ju je vodila spiljarska desantna bratovstina. Izgovor sa cd diskom jeste zaista necuven i samo prijateljske veze kotorskog Suda i Jokicevih jurisnika prijece da se stvar legalnim putem ispravi.

  Puna podrska i istrajte dok mozete, a ako ne budete mogli, zbilja sramota ove drzave.

 16. Smaytam da je skala neprofesionalan i tendeciozan medi. Ako nisam u pravu demantujte me opstanite na trzistu sa takvom uredjivackom politiko. Svu srecu ovoga sveta vam zelim.

 17. DRAGA SKALO ..OD/U DOBR/A/U SE NE POSILI-U/OD ZL/U/A SE NE PONIZI!!! SVE JE PROLAZNO-A I “GOSPOD UČI…”POMOZI SE TI-POMOĆI.. ĆU TE I JA”?!

 18. Jokić je pun kompleksa, baš bi trebalo kao demokrata da sve svoje frustracije stavi postrani i da se uzdigne..barem na prstima da bi bio na nivou..

  • PASANIH LOPOVA-KRIMINLCA NA VLASTI OO LISTOPADA-2O2O..SVE POKRADOSTE-GOLOGU…VIĆI -ŠTO ZA NEBO NIIE BILO SVEZANO!!! NIJESTE IMALI NI GAĆA NA DANAŠNJE BLIIZNICE(OBRAZE)-KAD STE SE VIA KONAVALA UFATILI…VLASTI!!!..LJEPE POZDRAVE VAM ŠILJE-ONAJ ŠTO VAS POZNAJE-BOLJE OD ONIJEH-ŠTO SU VAS KOTILI-OKOTII OKUSANU PRASAD-GOLOGUZOVIĆE..1989-2O2O GODINE!!!!

 19. Draga Skalo.
  Zbog čega nijeste upoznali javnost sa gnusnim uvredama i mržnjom,od jednog na žalostvdoktora i odbornikau opštinu. To je zadnje dno.
  A uz to taj Tmurni direktno pišući na hrvatskom jeziku vrijeđa Hrvate u Kotoru i u Boki.
  Ima li ikoga da to javno objavi.
  To je direktan napad na Skala radio.

 20. Bravo na članku !
  Podrška Skala Radiju u ideološkim i drugim raspravama, sa okorjelim reakcionarima , koji trenutno obnašaju vlast u Kotoru !

  • ..ZAHVALJUJUĆI TOME-“ŠTO NIJE USPIO SISTEM BIRANJA-GASOVANJA..tzv “TRAMP-IZAM”-KAO NA PREDHODNIM-GLASOVANJIMA?!!

   …ISKRENA SUĆUT-SVIM “TRAMP-ISTIA…DILJEM CORONA SVIJETA”?!!…AMEN.AMIN-NIČIJA NIJE DO ZORE-OBNAŠANA?!

 21. Draga Skalo,
  Molim Vas da izdržite i ovaj mrak će proći.
  Budite ponosni i istrajte.
  Neka vas samo više osnaži ovakva sramotna odluka sadašnjeg a odavno osramoćenog rukovodstva.
  Vaša Saška

  • ..”NOVINAR IZ TIVTA”-NIJE TIVĆANIN-NEGO MULJANIN..IZ KUĆE “(NA PJENU OD MORA!)-SA RASKRSNICE ZA-NA VJEČNI POČINAK”…ISPRED CRKVE sVETI KOZMA I DAMJAN”?!!!

 22. 115.000 od NARODNIH para Jokaš dao Vijestima i ostalima…
  O čemu se ovdje radi?

 23. A sto izgubi Slavko CD?
  Mogao si mu poslati flesku,jer vise niko ne koristi CD. I lap topovi ne podrzavaju CD.
  Cudno ,kakav razlog nadje Jokic.
  Vise nije Jokic semafor nego Jokic CD

 24. Pocela ji igra ISTINE I IZAZOVA.
  istinu govore hrabri,jaki i bez obzira na posledice.
  Nastavi Skalo,sa istinom jer ti to znas.
  Ovako cete uvijek biti progonjeni od pogresnih ljudi. Oni nemaju to ljudsko u sebi i kriju se iza funkcija. Ali vrijeme neumitno tece i pokazace lica “malih ljudi”

 25. Oo zar ovi plaćeni u Jokićevo vrijeme prije dvije gidine nisu nezavusni,demoratski.
  Znači oni nisu uhlhebi a Radio Skala jeste.
  Režimci a pa u špag njima.
  Radio Skala poručujem am.imenom i prezimenom da vas neće ugasit lako.
  Ajde da vidimo kako to misle.
  Možda ako nema nikoga u Kotor osim njih.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].