Jasminka Grgurević: Izjavu Ivane Medenice smatram neprofesionalnom i nepametnom

35
Jasminka Grgurević

Nakon juče objavljenog intervjua na portalu Skala radija pod nazivom: Ivana Medenica: U Područnom odjeljenju Centra za konzervaciju i arheologiju u Kotoru nema pogodnih za rukovođenje, komentar je našoj redakciji poslala Jasminka Grgurević, dipl. konz.-rest., savjetnik konzervator sa molbom da ga objavimo u skladu sa medijskom regulativom.

Tekst prenosimo u cjelosti.

Komentar na Izjavu g-đe Ivane Medenice, novoizabranog direktora JU Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore-Cetinje, datu za Skala radio 14. 08. 2013. god. u kojoj se kaže, citiram “ Razlog smjene Jasminke Grgurević je upravo taj da smatram da je Željko Kalezić sposobniji za ovo rado mjesto od g-đe Jasminke Grgurević”, a  iz daljeg konteksta Izjave može se shvatiti da sam  ja i  svi ostali zaposleni u Područnom odeljenju Centra u Kotoru, citiram “bilo ko” jer ne može bilo ko biti na rukovodećem mjestu.

Izjavu g-đe Ivane Medenice, novoizabranog direktora JU Centar za konzervaciju i arheologiju Crnr Gore-Cetinje smatram nevaspitanom jer se odnosi na nekog koga do sada nije lično upoznala i o čijim profesionalnim referencama može da sudi samo na osnovu “konsultacija”.

Istovremeno, navedenu Izjavu, javno izrečenu, smatram neprofesionalnom sa pozicije direktora JU Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore i nepametnom sa pozicije struke jer je pitanje da li neko ko ima manje godina života nego ja stručnog iskustva na organizaciji radova i na radovima na najznačajnijim spomenicima u Boki Kotorskoj i šire na čelu sa kotorskom katedralom, koje su usput budi rečeno pratili najkompetentniji stručnjaci sa prostora bivše Jugoslavije i svijeta i na iste dali visoke stručne ocjene, može da donosi sudove o mom stručnom radu.

Ovim bilo kakve dalje komentarisanje navedene Izjave novoizabranog direktora JU Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore g-đe Ivane Medenice završavam.

Jasminka Grgurević,

dipl. konz.-rest., savjetnik konzervator

35 KOMENTARI

 1. Sve bi ja vas konzervatore smijenila i dovela normalne ljude koji će da rade, a ne da džabaležarite i primate pare nas poreskih obveznika. Čekamo studiju tri godine čekamo PUP takođe toliko. Primate pare i zamajavate se sa građanima Kotora. Imali iko da vas sve pomete jednom metlom, sve smijeni i postavi ljude koji će da rade svoj posao. Slavica je najavila PUP na uvid do kraja sezone kako je mogla da najavi javni uvid ako studija još nije završena. Ko ođe koga j..e.

 2. Sramota sto se ovoliko čeka PUP još veća sramota ako zavisi zbog te studije. Kakve veze ima studija sa javnim uvidom i td…

 3. Dostojantvena i ponosna Jaka. Ostani takva i neka ti punu pod rep. Znanjem i zvanjem samo ih možeš prepišati.

 4. Zaboravio si gospodu Jovićevića, Glendžu i Čelebića, bez kojih ne bi mogli Đaga i Lidija, sve zajedno sa Žikom, da opšljavaju svoje prljave poslove na zatiranju struke u Crnoj Gori. Njima bače po koju mrvicu, obećaju funkcije i oni odrađuju najprljavije poslove.
  Sjetite se samo što je Glendža uradio koleginici Simović, kao predsjednik Komisije za licence.

  • Dragi savjetnik, kad već znaš, zašto ne napišeš cijelu informaciju. Gospođi Jaki uvažavanje, ali mislim da je ona isto član te komisije što bi značilo da su zajedno to “uradili” koleginici Snježani. Uz značajnu pomoć gospođe Zorice. Ispravite me ako griješim.

   • Griješiš i to debelo. Nemoj molim te da miješeš Jaku sa njima. Znamo se svi dobro sa studija. I ko je koliko studirao kako je ko došao do diplome i kada i u zdravlje koga.
    I ja i ti znamo da je Jaka daleko ispred svih, jer se dokazala u struci i van granica Crne Gore.

    • Znamo se svi sa studija. Istina živa. Zato je i napisano da uvažavam gospođu Jaku. Međutim, moja primjedba na tvoj komentar stoji i dalje. Nije Glendža bio sam u toj Komisiji. Mora da je imao još nekoga uz sebe? Koga? Ja mislim da je imao Jaku i Zoricu. Ako ne mislim dobro, molim te da me ispraviš ali ne zamjenom teza nego da napišeš u čemu griješim.

     • Izvini kolega(nice) što ranije nijesam zamijetio tvoj odgovor, inače bi ti već 28-og preporučio da direktno od kolega Neđa, Jake i Zorice dobiješ odgovor, a ne od mene. Oni to najbolje znaju. Koliko ja znam, Jaka je odmah podnijela ostavku na mjesto člana Komisije, upravo zbog tog i takvih slučajeva, dok je Neđo nastavio da predsjednikuje do “slučaja Lidije” i uspio i da drugi put Snježi oduzme licencu, zajedno sa Zoricom. Valjda to nije isto! No, Boga mi znaš ti sve ovo, no izgleda ne šmekaš Jaku, pa se foliraš. Neću ti više odgovarati, jer sve možeš lagano provjeriti, pa i dobiti sve informacije o radu Konisije i “problemima” oko dodjele i oduzimanja licenci, koji će nestati onog momenta kad licencu dobije Lidija i takvi, kao ona.

   • Da se ne lažemo. Zašto PUP zavisi od studije kakve su to gluposti. Zar ćemo da čekamo još i još i …. STVARNO SRAMOTA!!!

 5. …… a sada bi Lidija da preuzme društvo konzervatora. E tu joj je njen drug Željko Kalezić idealan…sindikalni borac…a zna se kako se sindikat bori … pritiscima i lobiranjem….dakle, dijelili su ona i Željko PARE od projekta -Putevi kontinuitete-, pa od revalorizacije kulturnih dobara u Podgorici, pa od nošenja stećaka a time usput od devastiranja vrta biljarde…. i td. Idemo dalje…fali im para. MOGLO BI DRUŠTVO KONZERVATORA DA BUDE NJIHOV PUNKT, ali ima jedan mali problemčić KONZERVATORU BI NA PRVOM MJESTU TREBALA BITI ETIKA A ONI SU JE IZGUBILI USPUT TRGUJUĆI…..

 6. Ah zgodno li je igrat igrice kad nam paše, a kad sami padnemo žrtve tih istih igrača, onda vikat “držte lopova”. Jednom nam nije važna struka, a jednom jest, zavisi kako nam paše. Svaka čast na stručnosti, što je rijetkost, i kapa dolje!, ali ima nešto i u postupcima.

  • Ne znam nikoga u Crnoj Gori ko je dosada tako istinski pripadao struci sa svih aspekata kao g-đa Grgurević. I ne znam nikoga ko je stvari pokušavao da nazove pravim imenom , od javnih prigovora na Zakon o zaštiti kulturnih dobara…pa dalje….Ali izgleda da je trebalo da misli SAMO kako da što više para stavi u džep jer se samo to cijeni.

 7. Zadnjih godina je gospodja Ljesar eliminisala sve strucne osobe i kao posledica takve kulturne politke sad su neznalice uzele mjesto strucnim, sposobnim i postenim ljudima. Sindikalac Kalezic nije vrijedan komentara, sve se zna, mala je Crna Gora. Malbasa, Adzic, Vusurovic, Jasminka i gospodja Simovic su platili ceh

  • Prvi je bio Ilija Lalošević u Kotoru. Njega su očistile Lidija Ljesar, Ružica Ivanović i Vanja Konjević. A sada Lidiji Odgovara jer je kod njega na posdiplomskim.

 8. Gospođo Grgurević smjelo, dostojanstveno, ponosno, znanje ni zvanje vam ne mogu oteti. Vrijeme je ne zaboravite loših, slabijih, bez znanja i dostojanstva. Zato samo naprijed među spomenicima u našoj Boki ali i dalje od nje, koje ste oživjeli i koji ostaju kao vaše djelo.Proći će ludilo a vi ćete ostati neokaljani, čisti i veliki.

 9. Završite vi “Studiju zaštite kulturnih dobara” ako učestvujete u izradi. Jer se ista čeka duži vremenski period, a potrebna je za izlaganje PUP-a na javni uvid. Opštinari su obećali do kraja turističke sezone. I pustite prepucavanja bez potrebe.

  • Glavna za Studiju ti je Ružica …ona je struka u radnom timu iako je kažu morala u penžjun, ali BEZ NJE NE MOGU pa ti vidi….. Usput…Koliko je već PARA potrošeno za Studiju? Ko to zna? Kome je sve plaćano? Ko to zna?

   • Đe mi život prođe.Idite svi u penziju koji ste za penziju mičite se više sa lica zemlje ako vam je vrijeme.Ali pustite da život teče! Tri,četiri godine za usvajanje studije i drugih planskih dokumenata đe to ima.Za to vrijeme bi se izgradila CG nanovo.Crna Gora treba da ide naprijed!

 10. ..Ne! Ni na Mamuli ni na Višoj pomorskoj školi -kod profesora mojih šegrta….(?)đe su se izučavale-“interpunkcije” zvane kabinetska nastva i polaganje ispita po kabinetima-za kinte-lovu sa i brez interpunkcija-pa danas “izučenjaci-obrazovano nepismene budale” izopšteni iz znata :dokonišu-gluvare na berzi rada,uz pomoćne poslove olti ble…po Portalima?
  Čestitam-e si kupio ćiriličnu tvoju “ljubav” tastaturu,pa te teško-gotovo “nemoguće dešifrovati”?

 11. Зна ли ко забога, зашто у Прчњу пензионери не знају знаке интерпункције? Где ли су школе учили, да нису на острву Мамула на улазу у Боку?

 12. …ne ne ,nego treba pitati izabranog doktora da li uzimaš redovito ljekove moj?Vri..provire ti tabula raza-od kabinetskih polaganja magistrature za asinusa-asistenta obrazovano nepismenih budala-sa i brez arehelogije i tele pata?

 13. Мали Прчањ је близу и неко га не рекламира како треба. Ко ли је то забога? Треба и то питати Центар за конзервацију и астрологију.

 14. Poštovana Jaka,
  slažem se u svemu sa Vama. Sistem je potpuno truo i može odgovornima da služi samo na sramotu. U sadašnjim uslovima opstaju samo studentski i ostali prijatelji Lidije Ljesar i podobni pojedinci. Medjutim, ne mogu da se otmem utisku da ste se javili saopštenjem tek kad je VAS LIČNO pogodilo bezumlje gospodja Lidije i Ružice. Dosta se nesrećnih stvari desilo u službi zaštite potonjih godina. Google ne prikazuje da ste do sada imali javne istupe ovakve vrste. Ćak Vam se prigovara za previše tijesnu saradnju sa Lidijom Ljesar u veoma ružnim postupcima prema zajedničkoj nam poznanici. Nijesam htjela nikoga da uvrijedim ni da umanjim zasluge gospodje Jake,nego iskreno žalim što nijesmo svi zajedno odlučnije reagovali puno ranije,dok ovo ludilo nije uništilo službu zaštite.

  • Živa istina. Svaka čast!
   Podrška svim poštenim stručnjacima koji su se na svoju i našu nesreću pokazali nepodobni. Sramota na one koji su podobnima u tome pomogli. U nadi da ima još načina da se spriječi da ovo ludilo napravi nepovratnu štetu.

 15. Da,daaa …dokoni čiča,koji otkriva đe u nagonu-na djelu :”ASINUS ASINUM VRICAT”-nama dragog Ilijaz Bijelićuka iz rodnog mjesta naše Jasminke koju napade nepametna i nevaspitana”sestra” dokonog i glupog-često potpisan pod psetoudonimom Šavničanin-Adio Mare-Bjeladin Humac…. nivoa asinus “magistar”- obrazovana polupismena budala… diplomom stečenom po kabinetima svojih dragih predaka?

 16. Jaka što ne pitate čuvenu stručnu Ivanu Medenicu koje su njene reference, koliko ona ima naučnih objavljenih radova, đe je i što konzervirala i naslikala. Ko je doveo i zašto, u čiji je klan i kome služi , zbog čega i kojih interesa Jaka Vi ste za veće i slobodnije prostore.Ova kompanija je ZELJE.A Kotor jadan kad ih pušta bez glasa.

 17. Poštovana gopsođo Grgurević, jeli moguće da vam se tako vraća za sve što ste dali Kotoru i njegovim spomenicima kulture. Neće oni ovakvi sigurno dugo a Vi ostanite isti kakvom vas poznajemo dostojanstveni i ponosni jer Vam za sreću znanje i stručnost ne mogu uzeti neki novi ljudi poltroni.Stara Kotoranka

 18. Draga Jasminka,budi ponosna na svoje pretke i na svoje znanje i svoja dostignuća u struci,i nedozvoli da te nečije nevaspitanje-svrati s’tvog časnog puta -na puteve ovih za koje moj pokojni pobratim meštar Anto Pilastro iz Prčanja reče:”Da je došlo vrijeme obrazovanih polupismenih budala”!!!!!!!

 19. Po struci sam pećar. Zamolio bih ako neko zna dje se mogu zaposlit. Rekli su mi da traže direktora u bolnicu Kotor na neko odjeljenje. Pa bik se prijavio ako može da mi neko pomože da se nekako uguram, Vrijedan sam , učinjen i radim i čistim komine i odžake a i razne druge rabote pa mogu bit i u ljekarski mantel sa slušalicama na vrat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].