Jadnici kojima je laž jedina istina

8

 

„Snila baba što joj milo bilo“. Kad od jada ne mogu više da podnose uspješnu borbu Crne Gore protiv koronavirusa, pojedini srbijanski mediji ne prestaju da šire monstruozne laži, otvoreno plasirajući neistine kojima bi da unesu paniku i zastraše stanovnike naše države.

Tako je srbijanski www.happytv.rs izmislio da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović zaražen koronavirusom, da je u veoma teškom stanju i da je državni vrh Crne Gore odlučio da vijest zataška od javnosti. Portal navodi, onako kao da neće, još laži, taman onoliko koliko i rečenica u tekstu ima. Prirodno, jer se radi o mediju kojemu je laž jedina istina.
Napisaće tako heppy sav srećan, da je Crna Gora poslednja priznala da ima oboljele od ove zle bolesti, koja i nije toliko zla koliko su to pojedini “bratski“mediji iz susjedne  države, uključujući i značajniji dio tamošnje politike, aktuelne ali i one opozicione. Jasno je da Crna Gora nije imala što da priznaje, jer je najduže u Evropi odolijevala koronavirusu. Zbog toga je dobila pohvale i Svjetske zdravstvene organizacije, EU i svih dobronamjernih. Jedino sjeverni susjed još boluje što brojke zaraženih i umrlih kod nas nijesu mnogostruko veće. Zna ta bijedna svijest da je Crna Gora  preduzela mjere zaštite ranije od drugih, onda kada još kod nas virus nije bio uvezen i kada je bilo važno da se preventivno djeluje. Sistem je odgovorio odlučno, stručno i snažno. Nikada do sada tako hrabro i mudro, računajući brojne izazove sa kojima je naša država živjela kroz vjekove. I upravo je to ono što je zaboljelo pojedine medije u našem susjedstvu.

Medijski lažovi, zaštićeni plaštom tamošnje politike, objavili su da je Crna Gora odbila da primi donaciju Aleksandra Vučića koji se sastojao od pet respiratora. Istina je da je Vučić zabranio da se Crnoj Gori isporuče tri naručena respiratora i uzeo ih za svoj zdravstveni sistem, pa kad je vidio da je napravio političku grešku, onda je, navrat -nanos, pokušao da se popravi, nudeći ih besplatno Srbima u Crnoj Gori. Znao je Vučić da mi u Crnoj Gori ne liječimo građane po nacionalnoj pripadnosti  i da njegovu ponudu nećemo prihvatiti. Niti nam trebaju dajanski darovi od njega, niti su njegove namjere bile časne. Zato je odgovor naših državnih organa jedino takav morao i mogao biti.

Srbijanske udarne pesnice laži, razni Marići, Sarape, Vučićevići, Blagojevići, pomognute politikantima poput mnogobrojnih Ristićevića, Vulina, Lončara, Vesića, Blesića (ovaj zadnji ne postoji, ali je sinonim za družinu u cjelini), te brojni lažnoistoričari Rakovići, Antići, Mirovići, režimske poete i pisci protiv Crne Gore u zajedničkom Bećkovića krilu, na dnevnom su zadatku pokušaja rušenja državnog statusa naše zemlje i vladajuće većine u njoj.

Taj dio zle družbe se upinje iz petnih žila da pokaže i dokaže lojalnost vlasnicima sopstvenih duša. Trudili su se za vrijeme fabrikovanih političko-vjerskih protesta pod vođstvom Srpske pravoslavne crkve i raznih Irineja, Amfilohija, Joakinija, Kačavendi, u kojima su bili minijatire, i tada, i danas. Novu su šansu vidjeli u koronavirisu. Nadali su se da se Crna Gora neće snaći i neće odgovoriti izazovu. Prevarili se. I zato bijes, i zato tekstovi i laži, poput ove o bolesti Mila Đukanovića, koji im više smeta od svih pošasti ovoga vijeka.

A predsjednik  Crne Gore Milo Đukanović boravi danas u posjeti opštini Tuzi gdje o aktuelnoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa razgovara sa predsjednikom opštine Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, i direktorom Doma zdravlja Halilom Dukovićem.

Srbijanski će mediji morati da progutaju sopstvenu laž po ko zna koji put. Ovima koji to plasiraju na dnevnoj osnovi, to neće biti teško, jer su se na taj ukus naučili. Drugačije i ne bi mogli.

Crna Gora, a to je sigurno, svima u Srbiji, pa i ovim „srećnicima“ iz hepija, želi da iz ove priče koronavirusa izađu netaknuti. Da se oporave oboljeli. Da što manje bude zaraženih i umrlih, jer su to naši susjedi i naši prijatelji. Mi se njima nećemo baviti, osim onda ako im zatreba naša pomoć. A pružali smo je nesebično kad im je god trebala. Što smo zauzvrat dobijali, istorija priča i dan danas.

S.M.

8 KOMENTARI

 1. ” A ŠTO SMO ZA UZVRAT DOBILI..”? DA,DA BRUKA NAŠA I SRAMOTA JE ZA NAVIJEK ZAPISANA…JER NEMA TOGA BOLESNIKA-PA NI NA KLINICI ĆE SE LIJEČI JEDAN OD “SRBOJADOCRNOGORIH..KVARTA”-KVARTETA 4M..U BIOGRADU…DA ĆE POTVRDITI-PITAJUĆI:”…JEL TO MOGUĆE -DA POSIJE TOLIKO GODINA “LJUBAVI I MIRA MEĐU SUSJEDIDA HRVATIMA I CRNOGORCIMA”-JOŠ NITI JEDAN PREŠDNIK(VADE ILI DRŽAVE)-NIJE POŠETIO NAJBLIŽEG SUSJEDA..NA RELACIJI..ĐE JE NEKAD VOZIO POPULARNI “ĆIRO” :ZELENIKA-USKOPLJE-DUBROVNK-HUM-SARAJEVO-ZAGREB…I DALJE?! ZNA LI SE ZAŠTO “ĆIRO” JOŠ (VIŠE?) NE VOZI BRACKU LJUBAV I BUDUĆNOST-MEĐU NARODIMA-JEDNE SUDBNE-NEKAD BRACKE…KOJU JE PODIJELILA NERETVA I TREBIŠNICA…KOJE SVOJIM ELEKTRANAMA OSVJETLJAVAJU NAŠU BRUKU I SRAMOTU?

 2. NE BOJIM SE JA NI srba ni “politike ni srbijanske vlasti-polazeći od istine-KAKO SU MRKAJUĆI SE -KOĆENI RAZNORAZNI VULINI -SARAPE-VUĆIĆEVIĆI(DETE OVIH NAŠIH BRDA I PAŠNJAKA?)I DRUGI IDIOTI U NELJUCKOJ ČAPRI-U ABlejalici-KONTRAREVOUCIJE 1989-1991-1999 GODINE…PREDVOĐENI KASAPINOM I GROBAROM SFRJ-SA DEDINJA I NJEGOVOG “PIONIRSKOG ODREDA-KVARTET 4M..”ĐECA” OVIH (nekad bjehu-pa uvenuše-“BRANEĆI SRBPSTVO I KOSOVO-NA KONAVLE I DUBROVNIK”?)JUNAČKIH BRDA…KOJI IZGUBIŠE CRNOGSKO SVOJE JA-ZA NAVIJEK SLUGUJUĆI-ZARAŽENI VIRUSUNATO….ZDAJ?!!!

 3. Covjece, jesi li ti normalan da ovako pises i siris mrznju? Mediji su pored vanjskih sila doprinijeli uveliko bratoubilackom ratu. Ocemo li jos????????

  • Ko sije zlo?
   Slavko ili Hepi i ostali srbijanski hepići??glupane,glupačo ko si da si.
   Nego si njihov ili njihova jadnik,jadnica, pa ti istina smeta.
   Stidi se od sopstvenog g…na jer je karakternije od tebe.
   Pi.

  • …Mediji(dati novine) su doprinijeli-tebi vama naredili “smak svijeta”-onamo đe vi niste iste paše vjere,crkve,nacije..no “vjernici iz BALKANSKIH KRMEDARA…”?!!!Zato gos….M.M. ZRCALO U ŠAPE-pa kad dobro u njega očima prodrete-recite koga ste u to vaše ZRCALO..ZAZRELI-viđeli,….?

  • -VAŠE IZVINJENJJE- FANOVA “NATO”-ZA ONO NAMJERNO-CILJNO UBIJANJJE NEVINE DJECE U MURINI ‚1999 GODINE…JER DO DANAS SE NISTE IZVINULI I TRAŽILI OPROST ZA KRVAVI VAŠ PIR-NA MURINU-A PRIJE TOGA OD VARDARA DO TRIGLAVA-LIŠI VARDARA-MAKEDONIJE,MOSPON MERDA DI MERDA ..”M.M”…..!!!!

 4. A znas li ti Slavko, jadan ne bio, sto pises. Znas li ti da se do 15Marta ulazilo u Crnu Goru bez ikakve provjere. Tada je vec u Italiji bilo na stotine mrtvih. Ocekivao sam da mi na aerodromu neko bar temperaturu izmjeri. Ni to, a kam li sto drugo. Policajac na pasoskoj kontroli, zamisli to, me pita jesam li bio u kontaktu sa zarazenima. Pa u Africi je to bolje organizovano, a to sto ti pises, je……….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].