Izabran novi Odbor direktora Luke Kotor AD

3
sa vanredne Skupštine akcionara

Vanredna Skupština akcionara „Luka Kotor“ AD Kotor, koja je održana danas, razriješila je aktuelni i izbabrala novi Odbora direktora.

Umjesto dr Branka Ivanovića, Slađane Živković, Branimira Maslovara, Stanislave Subotić i Radomira Rudanovića novi Odbor direktora čine: u ime Opštine Kotor prof. dr Tatjana Stanovčić, Ljubomir Radović i Draško Krivokapić, u ime Fond PIO, Stanislava Subotić, u ime CK Zbirni kastodi računa 1 – Radomir Rudanović.

Prethodno je Odbor direktora „Luka Kotor“, u subotu, 14. 03. 2020. godine donio Odluku o odlaganju ove Vanredne Skupštine akcionara na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa (Službeni list broj 14/2020 od 13. 03. 2020. godine).

Odbor direktora je, u nedjelju 15. 03. 2020. godine, od Ministarstva zdravlja dobio tumačenje navedene Naredbe kojim se kaže „da su mjere propisane ovom naredbom obavezujućeg karaktera i da ista zabranjuje svako okupljanje u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru.“

I pored činjenice da je Obavještenje o odlaganju Vanredne Skupštine akcionara objavljeno na sajtu „Luke Kotor“ i u dva štampana medija, u ranije (prije odlaganja) predviđenom terminu održavanja Vanredne Skupštine akcionara u 13 sati u Upravnu zgradu „Luke Kotor“ pristupili su predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, direktor Fonda PIO Dušan Perović i akcionar Ranko Krivokapić, sa zahtjevom Sekretaru Društva da se Vanredna Skupština održi danas  i pored činjenice da su upoznati da će na taj način značajan broj akcionara biti onemogućen da ostvari prava, jer neće doći na Skupštinu zbog Obavještenja o njenom odlaganju.

Prisutni akcionari-punomoćnici akcionara Željko Aprcović, Dušan Perović i Ranko Krivokapić odlučili su da se sjednica umjesto u 13 održi u 15 sati.

Vanredna Skupština akcionara održana je nakon toga sa početko u 15 sati u prisusutvu akcionara-punomoćnika akcionara koji čine 82.71% akcionarskog kapitala.

Izvršni direktor, Branko Kovačević je obavjestio prisutne akcionare da ne može u ovim oklnostima biti predsjedavajući ovako organizovane Skupštine akcionara. Nakon čega je za predsjedavajućeg na predlog predsjednika Opštine, predložen i izabran Dušan Perović.

Sekretarka Društva, Snežana Jonica obavjestila je prisutne akcionare o tome da je Odluka o odlaganju Vanredne Skupštine akcionara donijeta na osnovu Naredbe Ministarstva zdravlja, kojom je između ostalog propisano da nepostupanje po mjerama iz te naredbe podliježe krivičnoj odgovornosti. Obavjestila je prisutne akcionare da ne može da učestvuje u održavanju ovako organizovane Vanredne Skupštine akcionara jer bi na taj način zbog zahtjeva prisutnih akcionara prekršila prava ostalih akcionara odnosno ključnu odredbu iz Zakona o privrednim društvima – dužnost da se prema svim akcionarima postupa jednako u jednakim okolnostima. Kako danas nije omogućeno jednako postupanje prema svim akcionarima i jednaka mogućnost ostvarivanja prava  svih akcionara na insistiranje prisutnih većinskih akcionara da se Vanredna Skupština održi bez obzira na sve, obavjestila ih da će dalje radnje umjesto nje sprovesti zaposleni u „Luci Kotor“ AD Kotor.

Nakon toga, jednoglasno je u prisustvu akcionara – punomoćnika akcionara koji predstavljaju 82.71% akcionarskog kapitala donijeta Odluka o razrješenju Odbora direktora u sastavu: dr Branko Ivanović, Slađana Živković, Branimir Maslovar, Stanislava Subotić, Radomir Rudanović.

Nakon sprovedenog kumulativnog glasanja prisutnih akcionara za članove novog Odbora direktora izabrani su: u ime Opštine Kotor. Prof. dr Tatjana Stanovčić, Ljubomir Radović i Draško Krivokapić, u ime Fond PIO, Stanislava Subotić, u ime CK Zbirni kastodi računa 1 – Radomir Rudanović.

Zanimljivo je da mediji nijesu bili obaviješteni o održavanju Vanredne Skupštine akcionara, za koju se mislilo da je odložena zbog mjera Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje donešenih radi suzbijanja pojave koronavirusa u našoj zemlji.

3 KOMENTARI

  1. A neka ste ih smijenili pa makar se svi zarazili. Vakat je vise. Posaljite i Jonicu na Mozuru, gdje i pripada

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].