Iz dnevnika „Iza pučine ne stoji niko“ Zorana Piperovića (4)

2

19.4.

3.40h

Hladnoća je došla kroz otvoreni prozor i tiho se , poput pauka, zaobilazeći podignutu zavjesu, spustila niz zid , pa puzeći parketom uspela na krevet i skrivajući se ispod ćebeta, nastanila na tabane, stopala. Trgao sam se. Lijenim očima bacio sam pogled na usnuli zidni sat, koji je , zijevajući pokazivao 3 i 40.

Upalio sam TV i potražio moj omiljeni kanal – Pink Western. Tamo je legendarni Randolf Skot već bio utvrđen u namjeri da doaka lošim momcima.

Ko će prije, on njima ili ja nesanici, koja će me sada, osjećam izvjesnim, maltretirati, vidjećemo.

09.00h

Sretan Vaskrs.

Treba vjerovati. U tome svaki pojedinac neka sam sebi odredi granice. Ne stojimo mi u Bogu, nego je Bog u nama i nije problem u njegovoj negaciji, nego kako da ga ne negiramo.

Među prvim čestitkama jutros bila je jedna od visokog crkvenog predstavnika. Kada ovo kažem, mislim na moju MCP. Da ne bude zabune. I visokog predstavnika vlasti.

Obradovala me je čestitkom i Duška Jeknić, naša ambasadorka u UAE.

Podsjetila me na neke predivne godine druženja na rijeci Bojani sa tada njenim , sada pokojnim, suprugom Jankom.Pamtim te lijepe , pametne, uspješne mlade ljude. Danas sam ovako star često u prilici da popijem kafu sa njihovim Milošem.

Svaka čast Melihi Ramusović za direktan prenos Vaskršnje liturgije na A1. Održala je lekciju onima iz Javnog servisa. I to ne malu.

Nema razumnog objašnjenja za takvo njihovo ponašanje. Priglupo i netaktično. Bolje da stanem ovdje. Danas treba samo o sretnima i pametnima.

Čekam da se probude, a možda i jesu, moji, i da im čestitam.

Vesni ne mogu. Mogu samo da pogledam prema gore i da kažem na glas “izađi nam iz bolnice”.

I sjetimo se, mi građani Crne Gore velikog Tesle, koji je na pitanje ima li Boga odgovorio:
Postoji ogroman prostor u Vasioni koji emituje energiju i ja je osjećam. Rekao je genije.

Uz saglasnost autora na portalu www.radioskala.me objavljen je dio sadržaja iz neobjavljenog dnevnika  „Iza pučine ne stoji niko“ Zorana Piperovića.

2 KOMENTARI

  1. …”tvrdi i ovjerava .I penzioner iz Prčanja,Jole Drinjak…I DJEOMOČNO PRIHVATA PIPEROBIĆEVO-učenje:…:”nego je bog u vama”..ALI,NA ŽALOST koji nas vodi 3O godina-uspješno predano u bolje juče-jer danas i šutra su podaleko od nas?…DOK NE ZAMIJENIMO BOGA ČOVJEKOM…KOJI IMA I GLAVU I TRUP I NOGE I RUKE-SIHROIZOVANO SVE…?BIĆE NADE ZA NAS-U PROTIVNO…”-UŽIVAJTE U GLEDANJU”?JER NADA NIKAD NE UMIRE-NEGO UMIRU ONI TO SU SE NADALI”.?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].