Iz arhiva Skala radija: Zbog oštećene velike dvorane, fešta ujedinjenja u maloj sali kina “Boka“ (08/11/2018)

1
Kulturni centar Kotor

Zbog oštećene velike dvorane, fešta ujedinjenja u maloj sali kina “Boka“

Zbog oštećene velike dvorane, fešta ujedinjenja u maloj sali kina “Boka“

Kotorski Kulturni centar nije uspio da osposobi ruiniranu pozorišnu dvoranu, i pored angažovanja operative lokalne uprave da je pripremi za proslavu navodnog oslobođenja i ujedinjenja Boke sa Srbijom. Nije bilo moguće osposobiti devastirani prostor, koji je u stanje totalnog haosa uspjela da dovede doskorašnja vd direktorica Marija Bernard. Ona  tamo stoluje mimo zakona, pa je umjesto pozorišne “oslobodiocima“ ponudila kino predstavu.

Za nastavak skandaloznih i orkestriranih klero-fašističkih poruka političko-popovske anti državne koalicije koje su se čule sinoć u budvanskom Mediteranskom sportskom centru, u Kotoru određena je silom prilika mala sala kina “Boka”.

Mnogo je menadžent oštetio i trajno uništio dvoranu da bi se mogla tako brzo srediti i pripremiti za pružanje gostoprimstva orkestru čiji je poj kukavno veličanje veleizdaje Crne Gore i strahotne pogibije koju je crnogorski narod, žene, starci i nejač doživio od svojih “oslobodilaca“. Dvorana je mogla da primi 350 “oslobodilaca“ koji će, zahvaljujući novonastaloj situaciji morati da se zbiju u Kinu Boka, koje  može da primi nešto preko stotinak. Moraće braća po mržnji i negaciji svega što je crnogorsko da se zbiju i sabiju. Moraće u tom skučenom prostoru da se saberu i sve one ostrašćenosti vaskolikog klera, video linkovskih minijatura zadriglih sljedbenika politike neuspješnog razgraničenog kosovskog hegemona, govornika porEklom sa ovih naših prostora i onih sa domaćeg ognjišta.

I sve je njih, ni krive ni dužne vjenčana kuma predsjednika kotorske opštine smjestila u nekoliko stotina metara ograđenog prostora. Zaista jadno od strane menadžmenta Kulturnog centra, koji je, kako nedavno iskreno izjavi opštinski čelnik Jokić, zajedno sa Savjetom, pokrenuo kulturnu scenu u Kotoru na jedan novi način. To je, složiće se svi koji kotorske prilike poznaju, jedna od rijetkih istina kotorskog predsjednika opštine, za koga se još pouzdano ne zna da li je bio u krivičnom prekršaju prilikom lokalnih izbora 2016. godine i kasnije izbora za predsjednika kotorske opštine? Taj novi način se pokazao najbolje danas kada je obznanjeno da ne može da se održi toliko očekivana proslava u velikoj pozorišnoj dvorani i da se mora preseliti u onu malu kina “Boka“.

Jedno od pitanja je kako će sve to podnijeti koalicioni partneri, koji su svoju budućnost u predizbornim aktivnostima gradili upravo na ovoj centralnoj manifestaciji laži i mržnje? Kako će se osjećati pripadnici Socijademokratske partije koja podržava koaliciju koja bi satrla Crnu Goru i trajno je uništila? Da li će i njihovi predstavnici biti prisutni na patriotskoj prozivci u kinu “Boka“.

Zanimljivo će biti pratiti nastavak ove cirkusijade, od koji će prvi biti 16. novembra, za kada je zakazana sjednica kotorske SO. Ona 16-ta se za sada neće nastavljati, niko ne zna zašto i da li će je biti u mandatu ove vlasti?

S.M.

1 KOMENTAR

  1. ..POLA RABOTE ZAVRŠAVA…SAMO KAD BI SMO ZNALI-A EVO NEKOLIKE POTONJE GODINE..NEZNAMO NIŠTA KAKO NAM RABOTA NOVA “KULTURNO PROSVJETNO PODOBNA VLAST”-RUKOVOJSTO KULTURNOG CENTRA U KOTORU…POTLA ĆERANJA KUME I NJENIJE KUMICA IZ FOTELJA LAKOLJEBOVEĆIA OD KAD JA PAMTI OVAJ CENTAR OD (NE)KULTURE-JOŠ IZ VREMENA LIONSKOGA BAŠTOVANA-PORIJEKLA SA “BELOPAVLIĆKE GLAVIC”E-LJUDI OD PERA..DIKELE,MOTIKE ..KOPAĆICE ZA OKOPAVANJE KOPRIVE..I PAPRATI,MAŠKINA…E BO? NIKO KA VI,MI,ONI,ONE.. KUME.IZGORE VAM ĆESA?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].