Iz arhiva Skala radija: Krivokapić tražio povlačenje koncesije za spas Vladimira Jokića (17/04/2019)

0
Krivokapić – Bečić

Krivokapić tražio povlačenje koncesije za spas Vladimira Jokića

Krivokapić tražio povlačenje koncesije za spas Vladimira Jokića

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ponudio je u ponedjeljak, na sastanku lidera opozicije i pokreta „Odupri se – 97.000“, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću plan o rješenju krize lokalne vlasti u Kotoru, saznaje “Pobjeda”.

Više izvora “Pobjede” koji su prisustvovali sastanku saopštili su da je Krivokapić ponudio Bečiću da gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić povuče podršku na akt Skupštine akcionara Luke Kotor o koncesiji, koji je potpisan sa Vladom Crne Gore.

INICIJATIVA

– U tom slučaju SDP bi odustao od inicijative za smjenu predsjednika opštine – citirao je izvor Pobjede Krivokapićeve riječi.

U slučaju da se ne desi povlačenje koncesije, Krivokapić je ponudio Demokratama rezervni plan – manjinsku podršku SDP-a za koalicionu vlast i podršku bilo kojem drugom kandidatu Demokrata. Uslov bi bio da Vladimir Jokić sam prethodno podnese ostavku. U SDP-u smatraju da su ovim prijedlogom maksimalno izašli u susret ,,mirnom razrješenju“ krize vlasti u Kotoru. Međutim, lider Demokrata Aleksa Bečić je odgovorio da su mu obje inicijative neprihvatljive i tražio je od Krivokapića zamrzavanje inicijative o smjeni Jokića. Bečić, prema saznanjima Pobjede, nije nudio nikakvo drugo rješenje osim povlačenja inicijative SDP-a.

Preporuka ostalih učesnika je bila da Krivokapić i Bečić što prije riješe krizu lokalne vlasti.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su 25. Marta ugovor o koncesiji za Luku Kotor, nakon što je takva odluka uz podršku Jokića zvanično zatražena na Skupštini akcionara.

ZAHTJEV

Istog dana SDP i opozicione Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Hrvatska građanska inicijativa podni jele su prijedlog za razrješenje Jokića zbog ,,nesprovođenja strateškog plana razvoja grada, uzurpiranja ovlašćenja Skupštine i samovlasnog donošenja štetnih odluka“.

Sjednica na kojoj će se odlučivati o smjeni Jokića zakazana je za 24. april. U dokumentu, koji je potpisalo 18 odbornika kotorske Skupštine, navodi se da Jokić protivno zakonu donosi odluke u ime Skupštine opštine, koje ukoliko ne budu poništene mogu izazvati dugoročne štetne posljedice po život građana i njihovu imovinu u akvatorijumu kotorskog zaliva.

– Zloupotrebom pozicije koju pokriva, mimo Zakona o lokalnoj samoupravi, odbijajući čak i konsultacije za predstavnicima odborničkih klubova, donio je nezakonitu i štetnu odluku u ime većinskog vlasnika na

Skupštini akcionara AD Luka Kotor. O kršenjima ostalih zakona u ovom slučaju sigurni smo da će se morati izjašnjavati sudovi – navedeno je tada, između ostalog, u inicijativiSDP-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].