Iz arhiva Skala radija: Djelovanje fra Tmurnimira, mitropolita Timura Varnave Tmurnog, dr Jovanovića, odbornika kotorskih Demokrata (08/05/2019)

3
dr Timur Tmurni sa svoga facebuka

Djelovanje fra Tmurnimira, mitropolita Timura Varnave Tmurnog, dr Jovanovića, odbornika kotorskih Demokrata

Djelovanje fra Tmurnimira, mitropolita Timura Varnave Tmurnog, dr Jovanovića, odbornika kotorskih Demokrata

Postala je dosta česta pojava da neki oblici ljudske vrste koji se traže u lažnom predstavljanju i pokušajima da kreaturnim djelovanjem na društvenim mrežama zasmijavaju kolegijum približno istih karakteristika. Jedan od takvih je lažni satiričar Goran Jovanović kome je neko usadio vjerovanje da je satira niz kleveta i laži, podmetanja i etiketiranja. Pa kad jače zalaje, valjda je onda i satira snažnija.

Timur nije satiričar. On čak ne zna ni pravo značenje te riječi. Dokaz su njegovi tekstovi koji samo mogu na fejsbuku i neka druga „ostvarenja“ na besplatnim stranicama YouTuba.

Timur Tmurni je na žalost ljekar. U kotorskoj Opštoj bolnici on ima, istina ne prečeste, susrete sa ljudima oboljelim od različitih bolesti. Oni su sigurni u njegovim rukama, po riječima nekih koji su imali takvu avanturu, taman onoliko koliko se i riječ osjeća komotno i sugurno u njegovoj lažnoj satiri. Dugo je studirao, dugo i predugo, mimo svih pravila, specijalizovao. Ali, to je već problem koji treba da zabrine Ministarstvo zdravlja, Ljekarsku komoru i Opštu bolnicu u Kotoru. Prije svega građane koji su potencijalni pacijenti ovog ljekara od čijih intervencija otvoreno zaziru. Zato apel onima koji prate rad ljekara da preispitaju njegovo znanje, da ne bude, ne daj Bože, kasno.

Neko je dr Timura naučio da, prije nego napiše neku gadost, obavezno navede da se radi o satiri. Tako će biti siguran da mu niko ništa ne može jer ga od njegovog zla štiti navodna satira. Ali, prevario se dr Timur. Odgovaraće za brojne uvrede i nasrtaje, ničim izazvan.

Timuru Tmurnom nije strano da se podruguje katoličkom življu i svještenstvu u Kotoru. Valjda podržan od onih koji bi da ponište viševjekovni  višenacionalni i viševjerski sklad kojim se drevni Kotor ponosio, Timur je na fejsbuku 28. travnja ou 15:46 bjavio sljedeće:

Obratite pozornost…

Uskršnja poruka fra Tmurnimira pravoslavnim kršćanima.
Ovaj video je u službi satire i ne ismijava religiju već samo političare i trovačke medije.

Timur Tmurni.

Radujmo se pravoslavni kršćani na ovaj sveti dan kada praznujemo uskrsnuće našeg gospodina Isusa Krista koji je postradao za naše grijehe i uzdigao se na nebesa u vjećni život. Sela već i simbolićki pobjedu života nad smrti i svetlosti nad silama mraka mi farbamo i potucamo jaja pa se tako i ove godine, ovom prigodom, određena jaja imaju svoj simbolićki karakter.

Ovo žuto jaje sa krasnom frizurom i biserastim osmijehom oko kojeg stoje dva štovateljska prepelićija mala jaja a u čijoj pozadini su medijski potpornici Pink M, to je ovo ružićasto jaje sa cvjetnim dezenom. Ovo crveno je sramni servis Radio Televizija Crne Gore, a ovo šareno po strani je Štala radio Slavka Leopolda Mandića.

Radujmo se pravoslavni kršćani. Potucajmo se sa jajima. Iskoristimo ovaj poslednji momenat prije neopozive ostavke Tranja Đurića Ultima Montanjara na sve funkcije u njegovoj simpatićnoj doslednoj partiji. Iskoristimo ovu priliku da se ta jaja potucaju a ona koja budu najtvrđa, najčvršća ostati će kao čuvarkuća do narednog Uskrsa dvijetisuće i dvadesete godine.

Štovani pravoslavni vjernici, dragi katolički vjernici koji ste se radovali uskrsnuću gospodnjem prošloga tjedna, sve vas srdačno pozdravljam i odosmo se sada potucati sa ovim krasnim jajima.

Dođi Tranjo Đudići Ultimo Montanjaro, dođite i vi dva mala prepeličija štovateljska jaja, dođi ti krasni ružičasti Pink M Željka Mitrovića, dođi i ti sramni servise, sramni i napukli servise Raduio TV Crne Gore a dođi ti moj dragi, krasni Štala Smradio. Idemo se potucati. Sretan Uskrs. Bok.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156295697688927&id=664338926&sfnsn=mo

Tako je dr Timur Tmurni pozdravio svoje sugrađane katoličke vjeroispovijesti na dan pravoslavnog Uskrsa. Sramna poruka čovjeka koji bi morao biti humanista jer je ljekar, takav kakav je. Ali, džabe. Zna Timur iz svoje mladosti zašto je opterećen katolicizmom i kakav mu je odnos prema njihovim svetinjama.

Prije ovog sramotnog teksta koji je uvrijedio naše sugrađane katolike, dr Timur je bio kod njegovog duhovnog vođe kotorskog paroha Momčila Krivokapića. Na fejbuku je objavio fotografije s protojerejom stafroforom i napisao da je ovaj pohvalio njegov satirični rad. To, naravno, niko nije čuo ali jeste pročitao da se dr Timur predstavlja kao Mitropolit Timur Varnava Tmurni.

Timur Tmurni je prije dva mjeseca otprilike objavio sljedeći tekst i video snimak na fejsbuku:

Afera jevropski državno-moždani udar 2

Pravoslavni šizmatik orijentalnog Bizanta Varnava Tmurni šuruje sa Šišmakovim, Miroljubom Petrovićem i Dobrilom Dedejićem u pripremi afere “Evropski državno-moždani udar 2”. Obraćanje dijaspori sa skrivenim instrukcijama za početak bune i svrgavanja evropskih vlada i razbijanje EU. Video koji su presrele crnogorske službe bezbjednosti i dostavile ga Kraljevini Holandiji. Pokušali su me uhapsiti na aerodromu zbog zapaljivih govora i pravoslavnog fundamentalizma, ali sam blagovremeno upozoren i evakuisan avionom Air Serbia bez prisustva onih drevnih mumificiranih stjuardesa JAT-a koje izgledaju starije čak i od Ruške Jakić.

Unaprijed se izvinjavam ako je nekome video klip uznemirujući.

Snimio major Nedović.

T.T.

https://www.facebook.com/burinet/videos/10156207861163927/?app=fbl

Ovo je tek dio aktivnosti odbornika Demokrata u kotorskoj SO, doktora u Opštoj bolnici Kotor i lažnog satiričara.

Očigledno je propao i njegov pokušaj da bude Rus, pa se pokušava zamantijati u sveštenika Srpske pravoslavne crkve. Robu je obezbijezdio. Izgleda i rekvizite. Problem će biti, a i već je, sa zdravim razumom.

Neka mu je veliki Bog u pomoć, a institucije neka rade svoj posao. Samo da ne bude kasno.

S. Mandić

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].