Hrapović: Nema zatvaranja budemo li poštovali mjere

0
Kenan Hrapović

Ministar zdravlja Kenan Hrapović trenutnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori ocijenio je, gostujući na Radio Crne Gore, veoma ozbiljnom i zabrinjavajućom.

On ističe da će, ukoliko se ne budu poštovale donesene mjere Nacionalno koordinaciono tijelo u cilju zaštite zdravlja građana, morati da donese restriktivnije.

Ipak, vjeruje da ukoliko budemo poštovali već postojeće mjere zaštite neće biti potrebe za takvim potezima. Navodi i da bi svakog građanina u Crnoj Gori trebalo bi da zabrinu podaci o broju novoinficiranih.

“Situacija je vrlo vrlo složena, zdravstveni sistem je veoma opterećen, kako primarni, tako i sekundarni nivo i naš Klinički centar. Zdravstveni radnici su takođe veoma iscrpljeni”, rekao je Hrapović, navodeći da je odgovornost građana na niskom nivou.

Apelovao je na građane da poštuju mjere, podsjećajući na slike koje smo imali prilike da vidimo u susjednoj Italiji.

“Jedini lijek u ovom momentu je poštovanje mjera koje smo donijeli”, poručuje Hrapović.

Na pitanje da li crnogorski zdravstveni sistem može da izdrži talas korone, Hrapović navodi da zdravstveni radnici devet mjeseci kvalitetno odgovaraju svim izazovima. Stoga poziva građane da pomognu zdravstvenim radnicima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].