Holandski edukatori u kotorskoj Psihijatrijskoj bolnici

0
Psihijatrijska bolnica u Dobroti

dr Aleksandar Tomčuk

dr Aleksandar Tomčuk

U cilju boljih uslova i kvaliteta liječenje pacijenata u Psihijatrijskoj bolnici u Dobroti početklom januara 2013. godine očekuju agregat koji se čekao dugo godina, pa će ova specijana bolnica biti posljednja zdravstvena ustanova u Crnoj Gori koja do sada nije imala agregat.

Takođe će uskoro biti zamijenjeni svi dotrajali drveni prozori na sjevernoj strani objekta bolničkih odjeljenja eloksiranom bravarijom, donacijom Fondacije Petrović.

Bolnica je raspisal  javni tender za nabavku prozora i ostalih odjeljenja, kazao je za Skala radio dr Aleksandar Tomčuk, direktor Psihijatrijske bolnice.

Kada je riječ o stručnom liječenju pacijenata u duhu standarda razvijenih zemalja, od januara sljedeće godine će krenuti kontinuirana edukacija kompletnog osoblja zaposlenog u mentalnom zdravlju Crne Gore.

Delegacija Evropske unije u Podgorici je raspisala tender i opredijelila sredstva u iznosu od 250 hiljada eura koja su prvenstveno namijenjena edukaciji kadra koja će se sprovoditu u Psihijatrijskoj bolnici u Kotoru u vidu radionica, a edukatiori su iz Holandije.

Oni će u narednih šest mjeseci organizovati radionice za sve zaposlene u mentalnom zdravlju u Crnoj Gori, kako bi što kvalitetnije tretirali pacijente sa mentalnim problemima, kazao je dr Tomčuk.

Psihijatrijsku bolnicu danas su posjetili učenici kotorske Gimnazije i pred Novogodišnje praznike uručili donaciju u knjigama za bolničku biblioteku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].