Gradonačelnik Kotora Željko Aprcović primio je ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori Kerela Urbana

0
Ambasador Republike Češke Kerel Urban i gradonačelnik Kotora Željko Aprcović

Gradonačelnik Kotora Željko Aprcović primio je ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori Kerela Urbana.

U sadržajnom i prijateljskom razgovoru Aprcović je upoznao visokog gosta sa projektima koji su u toku, i onim koji će se realizovati u bliskoj budućnosti. Kotorski gradonačelnik je govorio o povezanost Kotora i češkog grada Prerova, sa kojim je potpisana Povelja o saradnji, ali i podsjetio na tradicionalnu ceremoniju u Škaljarima polaganja vijenaca i cvijeća na kosturnicu strijeljanim mornarima u Boki Kotorskoj 1918. godine, među kojima je bio i Čeh František Raš.

Aprcović je češkog ambasadora upoznao i sa brojnim kulturnim manifestacijama koje su jedan od prioriteta drevnog grada, kao i zadovoljstvom što će gost Kotora biti folklorni ansambl iz Republike Češke.

Ambasador Urban se zahvalio na prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom Kotoru, naglašavajući unapređenje buduće sartadnje, posebno kada je u pitanju kultura i obrazovanje.

Razgovaralo se i o mogućem korišćenju EU fondova za neki od mogućih zajedničkih projekata o kojima će tek biti riječi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].