Građani Tivta disciplinovani i poštuju mjere, inspekcija će pooštriti kontrolu gradilišta

0

 

U Tivtu je trenutno 20 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, 76 osoba se oporavilo od ove bolesti, dok su tri osobe preminule, saopšteno je danas sa sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

“Pred nama je vrijeme sezonskog gripa, početak školske godine, period koji donosi brojne rizike kada je u pitanju dalje širenje koronavirusa. Zato je važno da inspekcijski organi na opštinskom i državnom nivou inteziviraju svoje aktivnosti, da djeluju preventivno, a kada je to potrebno i represivno, izricanjem kazni i sankcija”, kazao je predsjednik Opštine, posebno napominjući važnost koordinacije svih službi i organa.

Službenici Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove, prema riječima načelniika Novaka Lekovića i direktora Uprave Jovice Stojkovića, svakodnevno sprovode kontrolu mjera koje propisuju nadležni organi i NKT, i zabilježen je visok stepen odgovornosti građana Tivta.

“U redovnoj smo komunikaciji sa nadležnim inspekcijskim organima ali i sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat” napomenuo je Stojković naglašavajući dobru saradnju sa svim institucijama.

“Od početka jula pripadnici OB Tivat, izvršili su 64 kontrole samoizolacije, i kontroli je podvrgnuto ukupno 1375 lica. Šest osoba je u ovom periodu krivično procesuirano”, naveo je u ime Odjeljenja bezbjednosti Tivat, komandir Ljubiša Rovčanin.

Sastanku Opštinskog tima prisustvovala je koordinatorka mini-kriznog štaba inspekcijskih organa Uprave za inspekcijske poslove u Tivtu, Dragana Nikolić ističući da je najveći broj nepravilnosti i nepoštovanja propisanih mjera uočen na gradilištima u Tivtu, te da će inspekcija pooštriti aktivnosti u ovoj oblasti.

Opšta ocjena svih prisutnih na sastanku jeste da se mjere u Tivtu poštuju, da su građani Tivta disciplinovani i da je važno održati ovaj stepen odgovornosti. U ime Udruženja ugostitelja Tivta, Tonći Francesković je istakao da se mjere u ugostiteljskim objektima poštuju, da je uspjeh svih to što nema osnova za kažnjavanje, ali da će u ekonomskom smislu uslijediti težak period za sve koji se bave ugostiteljstvom i sve koji su uopšte oslonjeni na turizam.

Komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić najavio je šesti krug dezinfekcije grada, i očekuje se da ove aktivnosti počnu narednih dana. Sastanku OTZS su prisustvovali i predstavnici Komunalnog preduzeća iz Tivta i tivatskog Vodovoda i kanalizacije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].