Građani mogu donirati putem SMS-a, kompanije humanitarnim paketima

0

 

Crveni krst Crne Gore je danas saopštio da je od početka situacije sa koronavirusom veoma aktivan na prikupljanju i podjeli pomoći za socijalno najugroženije osobe širom Crne Gore, ističući da građani mogu donirati putem SMS-a, a kompanije, osim novčano, i humanitarnim paketima.

U toj organizaciji navode da su ovo trenuci u kojima svi moramo pokazati zajedništvo i solidarnost.

“Zato smo, u saradnji sa partnerima, stvorili mogućnost da se svi koji to žele uključe i daju svoj doprinos. Podsjećamo da je, uz podršku sva tri mobilna operatora (Telekom, Telenor i M-tel), otvoren humanitarni broj putem kojeg građani mogu ostvariti donacije slanjem SMS-a na 15888. Cijena poruke je jedan euro. Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela, sva sredstva donirana na ovaj način će biti uplaćena Crvenom krstu Crne Gore. Zato pozivamo sve, koji su u mogućnosti, da i na ovaj način daju podršku našoj organizaciji u odgovoru na potrebe najugroženijih građana, jer ćemo sredstva prikupljena na ovaj način iskorisititi za nabavku humanitarnih paketa”, ističu u CKCG.

Pored toga, privredni subjekti, pored novčanih donacija, mogu doprinijeti nabavkom prehrambenih i higijenskih artikala, kako za odrasle, tako i za bebe.

“Zahvaljujemo svima, koji su do sada pomogli, na razne načine”, poručuju iz Crvenog krsta.

Brojne donacije su dobili tokom prethodne sedmice.

“Kompanija Podravka je dala doprinos donacijom prehrambenih artikala (supa, konzervirana hrana, pasulj…) za oko 50 paketa, dok je Red Commerce, pored dosadašnjih preko četiri tone krompira, dodatno donirao još pet tona, kao i preko dvije tone kupusa. Alkaloid  je uplatio 2.000 eura za nabavku prehrambenih i higijenskih artikala, a kompanija Metropolis je, pored donacije od 500 eura, dala i doprinos kroz ustupanje 10 led display-a za promotivno-informativne poruke i pozive na akciju. Crveni krst Crne Gore je dobio podršku i od Apoteke BENU kroz donaciju 1.895 pakovanja pelena. UNICEF-ova laboratorija inovacije je donirala higijenske artikle za bebe (pelene, kreme, maramice…) za 225 paketa. Građani su na račun Crvenog krsta do sada uplatili 6.840 eura, a privredni subjekti 6.300 eura”, precizirali su.

Crveni krst Crne Gore je do sada ukupno pomogao 13.753 porodica i pojedinaca.

“Od toga je podijeljeno 9.480 humanitarnih paketa, obavljene nabavke i druge obaveze za 1.982 osobe, a pružena psiho-socijalna podrška za 2.291 lice. Preko 100 zaposlenih i 450 volontera su svakodnevno prisutni na terenu, kao bi pomogli najugroženijima. Pored njih, u pružanje pomoći i podrške je uključeno i oko 130 geronto domaćica koje redovno brinu o 1.300 korisnika programa Briga o starijima”, zaključuju u Crvenom krstu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].