Građani i firme zloupotrebljavaju potvrde o putovanju

0

 

Prilikom kontrole vozača koji upravljaju vozilima u međugradskom saobraćaju i drugih koja osoba se kreću na javnim mjestima, kada je to novim mjerama zabranjeno, policijski službenici su uočili da se koristi veći broj potvrda o izuzetku zabrane međugradskog saobraćaja, koje su vozačima i drugim licima izdale firme, koje su nerijetko predmet zloupotreba, saopšteno je iz Uprave policije.

Pojedine firme ove potvrde izdaju i osobama koja kod njih nijesu zaposlena, odnosno članovima porodice, prijateljima i drugim licima.

Ukoliko se prilikom uvida i kontrole vozača ili lica na javnom mjestu provjerom utvrdi da potvrda nije sačinjena na propisanom obrascu, podaci nijesu navedeni precizno i tačno ( datum važenja od – do, vrijeme kretanja, djelatnost, i slično), ako je očigledno da je lice koje je posjeduje zloupotrebljava i ukoliko postoje osnovi sumnje u njenu vjerodostojnost, policijski službenik tu osobu zadržava na licu mjesta i o tome obavještava nadležnog tužioca.

Tužilac postupa u cilju preuzimanja daljih mjera i radnji, kako protiv pravnog lica tako i protiv fizičkog lica koje je koristilo ovakav dokument.

“Policijski službenici su u skladu sa zakonom već procesuirali određeni broj pravnih i fizičkih lica zbog zloupotreba ovakvih potvrda, a to će nastaviti da rade i u narednom periodu ukoliko budu evidnetirali ovakve vrste nedozvoljenih radnji. Ovim putem još jednom apelujemo na sve građane, kako učesnike u saobraćaju, tako i one na javnim mjestima, da poštuju preporuke i naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi olakšali rad i postupanje policijskih službenika i izbjegli eventualne zakonske posljedice koje proizilaze iz kršenja mjera”, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].