Funkcioneri i članstvo DF-a liderima: Ne pristajte na Dritanove ucjene, ne u naše ime

2
Mandić Knežević Abazović

Tenzije u pregovorima tri koalicije o formiranju vlade dostižu vrhunac. Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da URA ucjenjuje ostatak nove vladajuće koalicije.

I funkcioneri i članstvo Demokratskog fronta na društvenim mrežama jasno poručuju svojim liderima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da ne pristanu na “ucjene” Dritana Abazovića i koalicije Crno na bijelo u pregovorima o formiranju nove vlade.

Neki prijete da će tražiti ostavke lidera ukoliko pristanu na ono što Abazović traži, a kako kažu, što nije u skladu sa izbornom voljom iskazanom 30. avgusta.

U pregovore o formiranju vlasti uključila se i SPC, zapelo oko kadrova, DF i URA tipuju na iste resore

Medojević na društvenim mrežama piše kako Abazovićeva koalicija ucjenjuje ostatak koalicije koji čine njih 37.

“Samo URA sa četiri mandata ucjenjuje. Šta vam tu nije jasno”, napisao je Medojević na Twitteru.

Ali, nezadovoljstvo se tu ne zaustavlja.

Na društvenom mrežama ogromno je nezadovoljstvo onih koji su podržali DF, ali prije svega funkcionera i članova tog saveza.

Portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević na Facebook-u je jasno poručio – Ne u naše ime, jasno stavljajući do znanja da on, a ni mnogi drugi neće prihvatiti ustupke i odustajanje od njihove politike.

“Zbog svega što se dešava i jer vidim da u krajnjem postoji spremnost iz vrha moje stranke, Nove srpske demokratije, da se u potpunosti popusti prvenstveno URA-i, uz svo uvažavanje iste, moram javno da zapitam predsjednika stranke u kojoj skoro 15 godina djelujem na raznim funkcijama, u čiju se politiku nikada nisam razočarao, koja je uvijek vodila računa o interesu naroda kom pripadam, koja se predano borila iz redova opozicije protiv organizovanog kriminala, ko to ima pravo da u moje ime i u ime mnogih drugih iz Nove srpske demokratije, tek tako odbaci politiku i principe za koje se godinama borimo a koji su bili na ovim izborima ključni faktor pobjede nad DPS-om. I sam sam bio hapšen, mnogi moji saborci iz NSD-a takođe, crtali smo trobojke, blokirali ulice, bili šikanirani i mi i naše porodice na razne načine godinama zbog politike koju smo zastupali. Ko u naše ime, sad kad smo pobijedili, može i hoće da od svega toga odustane i da to prospe u vjetar?”, upitao je on.

Kovačević je pitao i ko hoće sad da prepusti borbu protiv organizovanog kriminala, koju su vodili žestoko kao opozicija, nekim kadrovima kojima će DPS biti zadovoljan?

“Ko u naše ime hoće da učini ustupak DPS-u koji neće da vidi Andriju Mandića na čelu MUP-a ili nekog sličnog ministarstva? Ko čini odlazećem režimu to zadovoljstvo u ime nas koji se godinama borimo za ono što je politika NSD-a? Mnogi su podržali ono što je naša politika prije izbora ali su sada od te politike mnogo lako odustali. Pitamo ovako a pitaćemo i predsjednika NSD-a lično, jer ćemo tražiti prijem, odakle ikome pravo da od te politike odustaje u naše ime”, napisao je on na Facebook-u.

Kovačević jasno napominje da za ovo što imaju sada trenutno se nijesu borili.

“Ovo što imamo trenutno i mnogo više od toga nudio je DPS Andriji Mandiću i NSD-u još 2013. godine a mi svi bili ponosni što je to s nokta odbijeno, što nije ni razmatrano, za šta nije ni pomišljeno da se na tako nešto ikako može pristati, bez obzira što su za to bili spremani aplauzi sa raznih relevantnih adresa iz Evrope i okruženja. Bili smo ponosni što je to odbijeno jer je i tada Andrija Mandić zastupao nas. Ko sada odustaje od svega toga u moje ime, u naše ime? Ko daje prednost u naše ime politici URA-e u odnosu na politiku NSD-a u ovim pregovorima? Zar smo toliki put prešli i sve izdržali da se sada ne bi promjenilo ništa? Da bi naša politika bila prognana gore i teže nego ranije? Da bi je neko za sva vremena sklonio? “, piše portparol Nove.

“Mislim da niko, pa ni predsjednik NSD-a, ma koliko cijenio njegov rad i trud, njegova popuštanja prilikom pravljenja pobjedničke koalicije, nema pravo da od politike NSD-a odustaje u moje ime i ime mnogih koji su i živote dali da ona opstane. Nema pravo da u ime nas koji smo proganjani sve prepušta onima koji su to sve gledali iz topline svoga doma i nisu prstom mrdnuli. Zahtjevaćemo da se od naše politike i naših principa ne odustaje. Makar ne u naše ime”, zaključio je on.

Oglasio se na Facebook-u i član Predajedništva DNP-a Aleksandar Sekulić.

“Ako Milan Knežević bude popustio ucjenjivačima, ja ću kao član Predsjedništva DNP CG tražiti njegovu odgovornost i ostavku za takvu izdaju interesa moje partije”, napisao je on.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević danima poručuje da ne pristaje ni na kakve ucjene.

Oglasio se Medojević riječima da će on biti u novoj vladi svidjelo se to nekome ili ne, te poručio da su oni koji se zalažu protiv toga, kriminalci, tajkuni, šverceri, jasno to upućujući Abazoviću.

Do kolapsa u pregovorima je došlo nakon što je, Abazović na Javnom servisu prije nekoliko dana kazao da ima istine u tome da Berlin, Vašington i London insistiraju na tome da u novoj vladi ne bude radikalnih političara, ali da nema uslovljavanja.

“Ima istine u tome, ali nema nikakvog uslovljavanja. Temeljni princip i važna karika pobjede na izborima je to što je URA još 11. jula izašla sa informacijom da će naredna vlada biti ekspertska. Mislim da je to dobar politički pristup koji je relaksirao međunarodnu zajednicu. To ne znači da među političarima nema stručnjaka u određenim oblastima. To njih svakako ne eliminiše. Važno je da nemamo osobe koje na bilo koji način izazivaju neku negativnu emociju”, rekao je ranije Abazović.

M.Dušević

CdM

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].