Evropska komisija: Vlada da ubrza političke i ekonomske reforme

0

Za Evropsku uniju (EU) je vrlo važno da Vlada u Crnoj Gori naredne mjesece iskoristi kako bi ubrzala političke porcese i reforme, poručila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Na pitanje RTCG u Briselu povodom najavljenje tehničke vlade, u Komisiji su poručili da ne komentarišu sastav nacionalnih vlada.

U Komisiji kažu da se raduju saradnji sa novom vladom u Crnoj Gori “koja će biti u mogućnosti da sprovede reforme koje se odnose na EU”.

“Crna Gora je u naprednoj fazi u procesu pristupanja EU i za nas bi bilo vrlo važno da vidimo da nova vlada iskoristi naredne mjesece kako bi ubrzala političke i ekonomske reforme. Naredno veliko postigniće za nas bi bilo da Vlada ispuni privremena mjerila za poglavlja 23 i 24, što će pomoći zemlji da napreduje u pregovaračkom procesu“, poručila je Pisonero Hernandez.

Ističe da je to pitanje detaljno i jasno istaknuto u izvještaju o napretku za Crnu Goru, koji je nedavno predstavljen.

Na pitanje kako u EK vide koncept eksretske vlade i da li je takav vid izvršne vlasti praksa među članicama EU, glavni portparol Evropske komisije Erik Mamer kaže da uloga EK nije da komentariše sastav nacionalnih vlada, kako u EU tako i van nje.

“Pozivam vas da sami donesete sud kakva je praksa u EU kada je riječ o izboru članova vlade“, kazao je Mamer.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].