Eko centru “Delfin” odobren projekat kancelarije Evropske delegacije u CG

0
Kotor

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Eko centru “Delfin” iz Kotora odobren je projekat u okviru nacionalnog IPA programa koji se odnosi na podršku primjene komunikacione strategije, kako delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, tako i Ministrastva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Ovaj projekat je jedini za Crnogorsko primorje, što znači da će narednih pola godine obuhvatiti svih 6 primorskih opština, kazala je za Skala radio Ljilja Radunović, predsjednica Eko centra “Delfin”.

Aktivnosti se uglavnom odnose na organizovanje javnih debata, edukativnog programa zaštite životne sredine u Osnovnim školama na Crnogorskom primorju, kviz znanja za učenike, a u planu su i treninzi za mlade lidere iz srednjih škola.

Ono što ovaj program odvaja od drugih je što visoki zvaničnici evropske delegacije ili ambasadori zemalja članica Evropske unije u Crnoj Gori žele da budu prisutni svim aktivnostima, kazala je Radunovićeva.

Prva aktivnost će biti 12. februara u dogovoru sa gradonačelnicom Kotora Marijom Ćatović.

Riječ je o pres konferenciji koju će otvoriti u Kotoru šef delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

On će razgovarati sa rukovodstvom lokalne uprave o budućim razvojim projektima Kotora u pretpristupnom periodu Crne Gore za  Evropsku uniju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].