Đukanović vratio na ponovno odlučivanje sve zakone koje je Skupština usvojila 29. decembra

8
Milo Đukanovič

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je Skupština usvojila 29. decembra prošle godine.

On je to uradio kako je saopšteno iz njegovog Kabineta na osnovu člana 94 stav 1 Ustava Crne Gore.

Đukanović je naveo da su na Četrvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini, dana 29. decembra 2020. godine usvojeni Zakon o izmjeni Zakona o radu; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima; Zakon o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama; Zakon o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Predsjednik države dalje pojašnjava da je po članu 90 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, propisano: “Kvorum se utvrđuje primjenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sjedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine”.

“Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Đukanović je ukazao i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, s obzirom na većinski donešenu negativnu odluku Državne izborne komisije, kao i na ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana Parlamenta potvrđuje tek na predlog tog nezavisnog institucionalnog autoriteta.

Zbog toga je Đukanović vratio na ponovno odlučivanje Skupštini sve navedene zakone.

8 KOMENTARI

 1. Tako je diktatoru, iskoristi svaku priliku da zakuvas kasu ne bi li se povardali izmedju sebe. To ti najbolje ide ali ovaj put si saceran uza zid. Ti i raspop Miras sa kojim si htio praviti crkvu ste proslost. Mozda da vas ima jos jedno sto iljada mozda bi i ucinili nesto, ovako pisi propalo. Mada ovo i nije tako lose, ovako ces pa pa i prije vremena.

  • Nije svanulo Lusteru utuljeni!
   Bez obzira na sve dubioze, jedino razumno riješenje je ponovno razmatranje, sa kvorumom, bez
   improvizovanja i provizorijuma !
   Ne prijeti Crnogorcima !

   • …DA PRIJETI CRNOGORCIMA!…A JA I NEZNAM KAKO MRTVOME MOŽE NEKO DA PRIJETI?GREOTA BOŽIJA…A MOGLI SU JOŠ DA IM SE BIŠA NIJE U MOŽDANE USEKALA?!…BIŠOGLAVI PUNOGLAVCI…!

   • ČITAJUĆI TE I SLUŠAJUĆI TVOJE TIRADE….BI SE DALO ZAKLJUČITI DA TE TATA NA PJANU URU NAPRAVOI-METODOM-IMPROVIZACJE-PROVIZORIUM… A LA INSAN AJVANA!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].